Μουσείο Τυπογραφείας

Επαφές για το Φόρουμ των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης στα Χανιά

Σειρά επισκέψεων με στόχο την ενημέρωση και προώθηση της φιλοξενίας του 10ου διεθνούς συμβουλευτικού forum “Πολιτιστικές Διαδρομές” του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα γίνει το 2020 στα Χανιά, αλλά και ενημέρωση για τη νέα “Πολιτιστική Διαδρομή” με την ονομασία “Δρόμος Ιστορικών Καφέ Ευρώπης”, είχε αυτή την εβδομάδα ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης, Βασίλης Σταθάκης, με φορείς στην Αθήνα.
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου, ο κ. Σταθάκης συναντήθηκε την περασμένη Δευτέρα με την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, με την οποία συνομίλησε για τις διαδικασίες προετοιμασίας του forum, ενώ την ενημέρωσε ενδελεχώς και για την δημιουργία μιας νέας “Πολιτιστικής Διαδρομής” του “Δρόμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης”, ο φάκελος της οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη. Η κ. Κουντουρά τόνισε ότι το Υπουργείο και ο ΕΟΤ θα στηρίξουν τις προσπάθειες όπως κάθε πρωτοβουλία που προάγει τον τουρισμό και συμβάλλει στην ισχυροποίηση της διεθνούς εικόνας και φήμης της Ελλάδας.
Την Τρίτη 10 Ιουλίου ο κ. Σταθάκης συναντήθηκε με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου με στόχο την ενημέρωση τόσο για τις διαδικασίες προετοιμασίας του forum, όσο και για την νέα “Πολιτιστική Διαδρομή”, με την ονομασία “Δρόμος Ιστορικών Καφέ Ευρώπης” που αποτελεί την δεύτερη ελληνική πρωτοβουλία “Πολιτιστικής Διαδρομής”, μετά τον “Δρόμο της Ελιάς”. Η  Υπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι θα βρίσκεται δίπλα και στις δύο αυτές πρωτοβουλίες.
Την Τετάρτη 11 Ιουλίου ο κ. Σταθάκης συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, Μαρία – Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου Τζιτζικώστα, με στόχο την ενημέρωσή της για τον ρόλο και τις πρωτοβουλίες του EHICA, αλλά και για τις διαδικασίες προετοιμασίας του forum, ενώ την ενημέρωσε και για την δημιουργία μιας νέας “Πολιτιστικής Διαδρομής” του “Δρόμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης”. Από την πλευρά της η Πρόεδρος τόνισε πως οι παραπάνω πρωτοβουλίες θα έχουν την υποστήριξη της.

The Design Bar
Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.