Μουσείο Τυπογραφείας

Εορτασμός της Μάχης Δρομονέρου

Η επέτειος των 123 χρόνων της Μάχης του Δρομονέρου εορτάστηχε χθες με μια σεμνή τελετή που διοργάνωσε ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Ζυμβραγού.
Η μάχη του Δρομονέρου ήταν μια σημαντική στιγμή της τοπικής ιστορίας και η έκβαση της μάχης αυτής, ήταν καθοριστική για την απελευθέρωση της Κρήτης.
Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης , στο χαιρετισμό του πέρα της αναφοράς του για τη σημασία της μάχης ,ανέφερε ότι “ …. έχουμε υποχρέωση να θυμόμαστε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την ελευθερία και τη δημοκρατία – όχι μόνο ως τιμή αλλά και ως μνήμη – και να εκφράζουμε μαζί την ευγνωμοσύνη µας για τη υπέρτατη θυσία τους για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι ..” τελειώνοντας πρόσθεσε ότι ο Δήμος συνειδητά αναδεικνύει όλες τις στιγμές της τοπικής ιστορίας, σε όλο το εύρος του προκειμένου,να λειτουργήσει ως ζωντανό παράδειγμα μνήμης και παιδείας.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πρώην εκπαιδευτικός κ.Κουλετάκης Ανδρέας, ο οποίος με γλαφυρή και εμπεριστατωμένη αναφορά , αναφέρθηκε στα γεγονότα της εποχής.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η Βουλευτής Κα Βαγιωνάκη Βάλια, οιΑντιδήμαρχοι κ. Γεώργιος Καλαϊτζάκης,κ. Ιωάννης Μαλακωνάκης & κ.Νικόλαος Δασκαλάκης, ο Διοικητής του ΑΤ Βουκολιών κ. Γεώργιος Λιάκος, ο πρώην Δήμαρχος Κολυμβαρίου Κος Π.Πολυχρονίδης, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι των συλλόγων και φορέων της περιοχής καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.