Μουσείο Τυπογραφείας

Εντός Φεβρουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα στέγασης

koi-epidoma-enoikiouΕνοικιαστές και δανειολήπτες θα πάρουν βαθιά ανάσα ανακούφισης με το επίδομα στέγασης.

Το πρόγραμμα ξεκινά τις επόμενες εβδομάδες και αρχικά θα υλοποιηθεί το σκέλος που αφορά στην επιδότηση όσων διαμένουν σε μισθωμένη κατοικία, ενώ σε δεύτερη φάση όσων εξυπηρετούν δόση στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας.

Το μηνιαίο ποσό του επιδόματος για το ενοίκιο θα ξεκινά από 70 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό και θα προσαυξάνεται κατά 35ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού με ανώτατο όριο τα 210 ευρώ. Σε ετήσια βάση το νοικοκυριό θα λαμβάνει από 840 έως 2.520 ευρώ. Αυξημένη θα είναι η προσαύξηση (70 ευρώ) στις μονογονεϊκές οικογένειες και τα απροστάτευτα τέκνα.

Για παράδειγμα νοικοκυριό με τέσσερα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά θα λαμβάνουν 175 ευρώ/μήνα ή 2.100 ευρώ το χρόνο
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων αναμένεται να ανοίξει τέλος Φεβρουαρίου όμως οι δικαιούχοι στην πρώτη καταβολή που θα γίνει θα λάβουν τα ποσά αναδρομικά από 1ης 1ου του 2019.

Για να είναι κάποιος δικαιούχος το συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 7.000 για μονοπρόσωπο νοικοκυριό (προσαύξηση 3.500) φτάνοντας τις 21.000 ευρώ για πολυμελή οικογένεια (7.000 έως 21.000). Το ανώτατο όριο για την αξία της ακίνητης περιουσίας θα είναι από 120 έως 180 χιλιάδες ευρώ (προσαύξηση 15.000).

Ρυθμίσεις εξπρές αναμένονται για το θέμα των στεγαστικών δανείων

Ρυθμίσεις εξπρές αναμένονται και για το θέμα των στεγαστικών δανείων που θα πάρουν τη μορφή νόμου στο τέλος Φεβρουαρίου και ακολούθως θα γίνει η παρουσίασή του στις 11 Μαρτίου στο Eurogroup.

Προβλέπεται η δημιουργία κοινής πλατφόρμας των τραπεζών που θα περιλαμβάνει τα πλήρη στοιχεία του δανειολήπτη και των εξαρτωμένων μελών του, τις καταθέσεις και τις κινήσεις των λογαριασμών του. Επίσης θα υπάρξουν μέτρα προστασίας της πρώτης κατοικίας μετά τη λήξη του νόμου Κατσέλη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.