Μουσείο Τυπογραφείας

Έντονη ανησυχία των Δήμων για τη νέα ΚΑΠ

DSC_0032Τη σύγκλιση παγκρήτιας σύσκεψης με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων και των βουλευτών του νησιού πρόκειται να ζητήσουν από τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη Δήμοι και φορείς του αγροτικού τομέα των Χανίων. Θέμα της σύσκεψης θα είναι οι σοβαρές συνέπειες που θα έχει η νέα ΚΑΠ, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει μέχρι τώρα, στους αγρότες της Κρήτης και ιδιαίτερα τους ελαιοπαραγωγούς.

Η απόφαση για να ζητηθεί η παγκρήτια σύσκεψη λήφθηκε σε συνάντηση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι απερχόμενων και νεοεκλεγέντων Δημοτικών Αρχών των Χανίων και φορείς του πρωτογενή τομέα.
Όλοι όσοι συμμετείχαν στη συνάντηση εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις επιπτώσεις της νέα ΚΑΠ στο εισόδημα των αγροτών. Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα επίσημες πληροφορίες η ενίσχυση στην ελαιοκομία σχεδιάζεται να μειωθεί περίπου κατά 65% ανά στρέμμα, πέφτοντας από τα 150 ευρώ/στρ. Σε 52 ευρώ/στρ.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής Χανίων, της νέας και απερχόμενης Δημοτικής Αρχής Κισάμου, η Δημοτική Αρχή Πλατανιά, η νέα Δημοτική Αρχή Καντάνου Σελίνου. Επίσης, το “παρών” έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι πρώην Καποδιστριακοί δήμαρχοι Βουκολιών, Καντάνου και Ινναχωρίου και ο τεχνικός σύμβουλος της Ομάδας Παραγωγών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παραγωγής Ελιάς Ν. Χανίων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.