Μουσείο Τυπογραφείας

Εντυπωσιακό θέαμα στα Χανιά (video)

Δυναμική επιστροφή στους αγώνες 4Χ4 πραγματοποίησε η Λέσχη 4Χ4 Χανίων, έπειτα από τέσσερα χρόνια αγωνιστικής αδράνειας. Το  Σαββατοκύριακο με οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία και με τη συμμετοχή 20 πληρωμάτων απ’ όλη την Ελλάδα, η λέσχη διοργάνωσε διήμερο Πανελλήνιο αγώνα  “Wild Terrain”.
Εντυπωσιακά οχήματα εκατοντάδων ίππων το κάθε ένα, με τεράστιους τροχούς και απίστευτες αναρριχητικές ικανότητες, διέλυσαν κάθε εμπόδιο στο πέρασμά τους προσφέροντας εκπληκτικό θέαμα, σκορπώντας τον ενθουσιασμό και κερδίζοντας το χειροκρότημα από τους εκατοντάδες θεατές, που βρέθηκαν στις ειδικές του αγώνα. Στο αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα και στην κατηγορία OPEN την πρώτη θέση κέρδισε το πλήρωμα Βασίλης Ραυτόπουλος – Βασίλης Μπάρλος, στη δεύτερη θέση βρέθηκαν οι Αγγελος Κοκολάκης – Σπύρος Κατρής, ενώ στο βάθρο της τρίτης θέσης ανέβηκαν οι Μανώλης Ψιστάκης – Γιώργος Διαμαντής. Για την κατηγορία WT36 νικητές αναδείχθηκαν οι Γιώργος Ανδρουλάκης – Εμμανουήλ Ξειδιανάκης, στη δεύτερη θέση είχαμε τους Βαγγέλη Τσουρλάκη – Μάριο Λάσκο, ενώ τρίτοι τερμάτισαν οι Βαγγέλης Αγγέλου -Παναγιώτης Μακρινός. Τέλος στη  κατηγορία ENTRY πρώτοι νικητές ήταν το πλήρωμα Χάρης Κυριακόπουλος – Παναγιώτης Γερμανός, τους ακολούθησαν στη δεύτερη θέση οι Νίκος Πλιάκας – Αθανάσιος Μπαϊάλης, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισαν οι Γιώργος Σπηλιόπουλος – Κωνσταντίνος Μπιρμπίλης.
Στο περιθώριο των αγώνων μιλώντας στα “Χ.Ν.” ο παρατηρητής – αγωνοδίκης της  ΟΜΑΕ Δημήτρης Σταθάκος τόνισε ότι «η προσπάθεια της Λέσχης 4Χ4 των Χανίων είναι αξιόλογη, αφού κατάφερε και έφερε εις πέρας με μεγάλη επιτυχία ένα πολύ απαιτητικό αγώνα. Γενικά και οι δύο ημέρες κύλησαν χωρίς προβλήματα, ενώ αξίζει να αναφέρω ότι η προβολή του αγώνα στα Μ.Μ.Ε. ήταν πολύ καλή, καθώς και η φιλοξενία των αγωνιζομένων εκτός Κρήτης».
Ο κ. Σταθάκος υπογράμμισε ακόμα ότι «προσπάθεια της ΟΜΑΕ (Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος) είναι να φέρει κοντά στους αγώνες 4Χ4 νέους αγωνιζόμενους, για να μπορέσει να υπάρξει μέλλον στη χώρα μας. Τα τελευταία χρόνια η πορεία του 4Χ4 δεν είναι και η καλύτερη. Υπάρχουν προβλήματα, αλλά προσπαθούμε να τα λύσουμε. Οταν όμως βλέπουμε λέσχες σαν τη Χανίων να “δουλεύουν” με τόσο ζήλο, αισιοδοξούμε ότι τα επόμενα χρόνια θα πάμε ακόμα καλύτερα».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Λέσχης 4Χ4 Χανίων Μαθιός Παπαδομανωλάκης σημείωσε ότι «θεωρώ πως οργανωτικά πήγαμε πολύ καλά και αυτό οφείλεται σε όλα τα μέλη της λέσχης μας, που δούλεψαν, έτρεξαν και κουράστηκαν αρκετά, για να μπορέσουμε να έχουμε τόσο πολύ καλό αγώνα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το αγωνιστικό μέρος, γιατί τα εμπόδια ήταν εντυπωσιακά, “χορταστικά” δύσκολα που ικανοποίησαν θεατές και αγωνιζόμενους».
Ο κ. Παπαδομανωλάκης υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν στους αγώνες έχουν φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο, διαθέτουν απίστευτη τεχνολογία, και δυνατότητες για να μπορούν να “καταπίνουν” κάθε εμπόδιο. Αυτή τη στιγμή τα αγωνιστικά 4Χ4 στη Ελλάδα, είναι τα καλύτερα που μπορεί κάποιος να συναντήσει σε όλη την Ευρώπη. Τα δικά μας τετρακίνητα μπορούν να συγκριθούν μόνο με ανάλογα “τέρατα” που τρέχουν σε αγώνες στη Αφρικάνικη Ηπειρο».
Ο γραμματέας της Λέσχης Γιώργος Παπαμανωλιουδάκης πρόσθεσε ότι «έπειτα από αρκετά χρόνια αγωνιστικής αδράνειας επιστρέψαμε δυναμικά και είμαστε ικανοποιημένοι αλλά και συγκινημένοι συνάμα. Για τον αγώνα αυτό όλα τα μέλη της Λέσχης δούλεψαν σκληρά και αυτή η προσπάθεια ανταμείφθηκε με τον καλύτερο τρόπο, αφού καταφέραμε να συγκεντρώσουμε 20 συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα. Ο αριθμός αυτός είναι μεγάλος, αν αναλογιστούμε την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας».
Από το νεοσύστατο Αθλητικό Σωματείο Αυτοκινήτων Χανίων (ΑΣΑΧ) ο πρόεδρος Σταμάτης Φουντουλάκης δήλωσε ότι «η ΑΣΑΧ στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τη λέσχη 4Χ4   στηρίξαμε αυτή την προσπάθεια που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Θα βρισκόμαστε κοντά σε κάθε δράση που σκοπό έχει την προβολή και την άνοδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Κρήτη».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.