Μουσείο Τυπογραφείας

Εντυπωσιακό Μουσείο Αυτοκινήτου στην Αθήνα

Περισσότερα από 110 εκθέματα έχει το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου στην Αθήνα, με τη συλλογή να περιλαμβάνει οχήματα από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι και τα τέλη του 20ου.
Το Μουσείο στεγάζεται σε ένα κτήριο – κόσμημα ,μοναδικής αρχιτεκτονικής και αισθητικής  πέντε χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων στην… καρδιά της Αθήνας πολύ κοντά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο επί των οδών Ιουλιανού και Γ’ Σεπτεμβρίου.
Οραματιστής και ιδρυτής του Μουσείου είναι ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης, ένας άνθρωπος του οποίου τα αυτοκίνητα κυριαρχούσαν στα ενδιαφέροντα του από την  παιδική ηλικία, αιτία που τον ώθησε να ιδρύσει αυτόν τον θαυμάσιο χώρο αρχίζοντας την συλλογή με μικρό αριθμό οχημάτων που συνεχώς αυξανόταν για να εξελιχθεί τελικά σ’ ένα πρότυπο Μουσείο αυτοκινήτων μ’ εκατοντάδες επισκέψεις κάθε ηλικίας.
Οι φωτογραφίες, άλλωστε, που τραβήξαμε, αποτελούν αναμφισβήτητα κίνητρο για να το επισκεφθούν και πολλοί ακόμα άλλοι φίλοι παλιού αυτοκινήτου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.