Μουσείο Τυπογραφείας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Εντυπωσιακή έκθεση πτηνών

10Περίπου 850 πουλιά (καναρίνια, εξωτικά πουλιά, παπαγάλοι) από 60 εκτροφείς θα παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό από αύριο Παρασκευή μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής στην “4η Παγκρήτια έκθεση-διαγωνισμός Πτηνών Συντροφιάς” στο χώρο της Μόνιμης Έκθεσης αρχαίας και Παραδοσιακής Ναυπηγικής του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης στο παλιό λιμάνι.

Πρόκειται για την πρώτη τέτοια έκθεση από το 2014 στα Χανιά. Από τις 3 Δεκεμβρίου οι εκτροφείς διαγωνίζονται με το διαγωνιστικό τμήμα να ολοκληρώνεται σήμερα. Όπως μας εξήγησε ο κ.
Σταύρος Ψαρουδάκης πρόεδρος της Λέσχης Ορνιθολογίας Χανίων «έχει ανέβει πάρα πολύ το επίπεδο των εκτροφέων σε όλη την Κρήτη. Συμμετέχουμε σε διαγωνισμούς στο εξωτερικό και πλέον βλέπουμε άλλες περιοχές με μεγάλη παράδοση σε διαγωνισμούς και αποκτάμε εμπειρίες. Πιστεύουμε ότι αυτή η έκθεση αποτελεί ένα πολιτιστικό γεγονός για την πόλη των Χανίων και η τελευταία φορά που την είχαμε φέρει στα Χανιά καθώς κάθε χρόνο πάει και σε άλλη πόλη της Κρήτης η επισκεψιμότητα ήταν πολύ μεγάλη».
Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη από αύριο Παρασκευή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, το ίδιο και το Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα γίνουν στις 12 οι απονομές για τους νικητές.
Αναφορικά με τους διαγωνισμούς ο κ. Ψαρουδάκης τόνισε πως τα καναρίνια διαγωνίζονται στο χρώμα και στον τύπο, ενώ στο διαγωνισμό συμμετέχουν ορισμένοι εκ των κορυφαίων κριτών παγκοσμίως και ειδικότερα οι : Sergio Ebejer, Roberto Rossi, Giuliano Passignani, Κώστας Σμυρλής και Παναγιώτης Βρανάς.
Η όλη προσπάθεια έχει τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων καθώς και πολλών επαγγελματιών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.