Μουσείο Τυπογραφείας

Έντεκα χρόνια από την εθελοθυσία του Σμηναγού Ηλιάκη – Το βίντεο που συγκλονίζει

kostisΕκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης διοργανώνει ο Δήμος Καρπάθου για ενδέκατη συνεχή χρονιά εις μνήμη του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 23 Μαϊου 2006 στη διάρκεια αερομαχίας ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Κυριακή και κορυφώνονται την Τρίτη.  Την Κυριακή, στις 10:30 το πρωί θα γίνει ο Ποδηλατικός γύρος Πηγαδίων, με αφετηρία από το Μνημείο του Κώστα Ηλιάκη και τερματισμό στο Ποσειδώνιο Δημοτικό Αμφιθέατρο Καρπάθου.
Στις 6μ.μ. θα γίνει Ποδοσφαιρικός Αγώνας στο γήπεδο Πηγαδίων μεταξύ Πολεμικής Αεροπορίας Καρπάθου και Ομάδας Παλαιμάχων Δήμου Καρπάθου.
Την Τρίτη στις 12μ. θα γίνει η κεντρική εκδήλωση στο χώρο του μνημείου, με επιμνημόσυνη δέηση, ομιλίες και καταθέσεις στεφάνων.

Θυμηθείτε εδώ το χρονικό της τραγωδίας.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ 

Στο εντυπωσιακό βίντεο βλέπουμε υλικό από την παρουσία του αείμνηστου Ηλιάκη στις Η.Π.Α. Στις 5/4/2002, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος για να γίνει εκπαιδευτής στα τότε νέα F-16 Βlock 52+.
Ο Κρητικός πιλότος διακρίνεται μέσα στην ανθρωποφυγόκεντρο όπου παρέμεινε 17 ολόκληρα λεπτά κλεισμένος μέσα, έχοντας πλήρη επικοινωνία με τους εκπαιδευτές.
4 φορές έφτασε τα 9G (πίεση 9φορές το βάρος του σώματος του), άντεξε την δοκιμασία , ήρεμος όπως πάντα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.