Μουσείο Τυπογραφείας

Εντατικές αστυνομικές έρευνες για τον φόνο της 60χρονης βιολόγου

Με προσαγωγές υπόπτων, καταθέσεις κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και προσεκτική μελέτη των βίντεο που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας καταστημάτων και σπιτιών, επιχειρούν οι αστυνομικές αρχές να βρουν τον ένοχο/ενόχους της δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας Σούζαν Ητον.

Τις τοπικές αστυνομικές αρχές συνδράμουν και αστυνομικοί από την Αθήνα ειδικοί στην εξιχνίαση εγκλημάτων. Και χθες οι αστυνομικές αρχές “σάρωσαν” την ευρύτερη περιοχή αναζητώντας στοιχεία, ενώ αστυνομική δύναμη παραμένει στην Ορθόδοξη Ακαδημία και στην ευρύτερη περιοχή του Κολυμπαρίου. Εξετάζονται οι γνωριμίες που είχε η βιολόγος με κατοίκους των Χανίων από τις προηγούμενες επισκέψεις της στα Χανιά, αλλά και τον αν είχε προστριβές ή είχε δεχθεί στο παρελθόν απειλές ακόμα και από συναδέλφους της. Η αστυνομία έχει φτάσει στο συμπέρασμα ότι η γυναίκα οδηγήθηκε με αυτοκίνητο στο οικόπεδο όπου καταλήγει ο αεραγωγός του καταφυγίου και από εκεί ο δράστης/ες την πέταξε μέσα στο καταφύγιο μαζί με το ύφασμα (πιθανόν από ομπρέλα θαλάσσης) με το οποίο την είχε τυλίξει. Σε πέτρα στην είσοδο του αεραγωγού βρέθηκαν ίχνη ρόδας αυτοκινήτου και γίνεται προσπάθεια να εντοπιστεί ο τύπος του λάστιχου. Αντίθετα θεωρείται ότι ο δράστης/ες δεν χρησιμοποίησε την κύρια είσοδο του καταφυγίου καθώς δεν βρέθηκαν ίχνη συρσίματος κ.ά. Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχει πάρει στην Αθήνα όλα τα πειστήρια και τα ευρήματα ώστε να κάνει πιο συστηματική έρευνα στα εργαστήριά της. Η αστυνομία επίσημα συνεχίζει να δίνει ως αιτία θανάτου την ασφυξία χωρίς να διαψεύδει ή να επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα ότι το σώμα της γυναίκας είχε δεχθεί και μαχαιριές.

Νέες έρευνες στο χώρο του καταφυγίου

Βέβαιες ότι ο άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης/δράστες έριξε τη Αμερικανίδα που προηγουμένως είχε δολοφονήσει στο καταφύγιο/αποθήκη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου από την είσοδο του αεραγωγού του καταφυγίου είναι οι αστυνομικές αρχές. Μάλιστα σήμερα το πρωί συνεχίσθηκαν οι έρευνες στην περιοχή από αστυνομικούς τους εγκληματολογικού.

O ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ

Σε δήλωση του στην ΕΡΑ Χανίων ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης σημείωσε πως η νεκροψία και νεκροτομή που πραγματοποίησε μαζί με τον συνάδελφό του Σταμάτη Μπελιβάνη κράτησε 8 ώρες. Τόνισε πως υπήρξαν πολλά ευρήματα και ότι το έργο τους ήταν δύσκολο καθώς η αλλοίωση δυσχέραινε την προσπάθειά τους. Ο κ. Παπαδομανωλάκης επιβεβαίωσε ως μέρα θανάτου της γυναίκας την ημέρα της εξαφάνισης της, το απόγευμα της 2ας Ιουλίου. Για το αν η γυναίκα βασανίστηκε ή είχε σημάδια από μαχαίρι, ο κ. Παπαδομανώλης απάντησε πως «ούτε διαψεύδω ούτε επιβεβαιώνω. Δεν ήταν ένας θάνατος γρήγορος αυτό μας δείχνουν τα ευρήματα. Δεν θα χρησιμοποιήσω τον όρο βασανίσθηκε. Είναι πιθανόν με βάση τα ευρήματα να ήταν πάνω από ένας ο δράστης, να υπάρχει δηλαδή και δεύτερος».

Ο ιατροδικαστής σημείωσε πως η γυναίκα δεν σκοτώθηκε στο σημείο που εντοπίσθηκε και ότι βρέθηκε στο καταφύγιο-αποθήκη καθώς ο δράστης/ες την έριξαν από τον αεραγωγό.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στα “Χανιώτικα νέα” του Σαββάτου

1 σχολιο

  • [Gerhard Kersten (de)] ~ 12 Ιουλίου 2019 ~ 16:10 ~ Απάντηση

    Should’t there be a public appeal to collect photos and videos from tourists? As wih surveillance cams, maybe somebody can be followed moving around?

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.