Μουσείο Τυπογραφείας

Ενώπιον ευθυνών

Το Καστελόριζο είναι Ελλάδα. Δεν είναι “580χλμ. μακρυά από την Ελλάδα”, όπως λαθεύει τακτικά τελευταία ο Ερντογάν.
Για να κλείσεις μια συμφωνία με βάση το Διεθνές Δίκαιο, καλό είναι τουλάχιστον να ξέρεις γεωγραφία. Αυτό δεν είναι εθνικισμός, αλλά διεθνείς πρακτική και πολιτική ορθότητα.
Ο Τουρκικός αναθεωρητισμός (sic) θέλει μια πολιτική λύση, πιστεύοντας ότι διαθέτει τον πιο ισχυρό στρατό στην ευρύτερη περιοχή. Λάθος έκαναν και στα δυο.
Οι συμφωνίες μεταξύ σοβαρών κρατών, κλείνονται όπως κλείσαμε εμείς την συμφωνία με την Ιταλία και την Αίγυπτο, με βάση όσα ορίζει το Διεθνές Δίκαιο και με αμοιβαία συνεννόηση.
Θυμίζω ότι χθες η φίλη Γαλλία ανέπτυξε προσωρινά δύο καταδιωκτικά και δυο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της διότι όπως τονίζει το Γαλλικό Υπουργείο Άμυνας: «αυτή η στρατιωτική παρουσία έχει στόχο να ενισχύσει την αυτόνομη αξιολόγηση της κατάστασης και να υπογραμμίσει τη δέσμευση της Γαλλίας στην ελεύθερη κυκλοφορία, στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, στη Μεσόγειο και στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου».
Ελπίζω να έλαβε το μήνυμα ο τουρκικός τσαμπουκάς· ότι είναι ο ελέφαντάς στο δωμάτιο.
Ελπίζω αυτό να το κατέστησε σαφές στον Ερντογάν και η κ. Μέρκελ.
Η Τουρκία έχει ιστορικές ευθύνες και είναι λίγο πριν από τον γκρεμό.

1 σχολιο

  • [Καγιαλές] ~ ~ ~ Απάντηση

    Aξιότιμε κύριε,όσοι έχουν ασχοληθεί σε βάθος με την γείτονα δεν τους εκπλήσει αυτή η επιχειρηματολογία.Μπορώ μάλιστα να σας βεβαιώσω ότι έχουμε ακούσει και χειρότερα σε βαθμό μάλιστα που αν δεν είσαι εξοικειωμένος με τα “τερτίπια” , το θράσος και την αναίδεια τους με δυσκολία κρατάς τα νεύρα σου.Γράφοντας αυτό το σχόλιο ήθελα απλώς να συμφωνήσω με όσα αναφέρετε για το Καστελόριζο. Είμαι βέβαιος ότι και ο κ. Ερτογάν γνωρίζει πως το 1982 το Ηνωμένο Βασίλειο έστειλε την αρμάδα χιλιάδες μίλια μακρυά για τα Φώκλαντ.Δεν πειράζει οι επαϊοντες θα του το θυμίσουν.Είπαμε “τα καλά και συμφέροντα ταις ψυχαίς ημών ” αλλά όχι και έτσι μεγαλειότατε !!! Χρόνια πολλά σε όλους για την μεγάλη γιορτή της Χριστανοσύνης!!!Με εκτίμηση

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.