Μουσείο Τυπογραφείας

Ενόχληση Πούτιν για τον… άσφαιρο ρωσικό πύραυλο

Η πρώτη δοκιμή του ρωσικού πυραύλου νέας γενιάς Angara που επρόκειτο να γίνει σήμερα απέτυχε, καθώς την τελευταία στιγμή σταμάτησε αυτόματα η αντίστροφη μέτρηση για την εκτόξευσή του.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε αμέσως να του υποβληθεί λεπτομερής έκθεση για τα αίτια αυτής της αστοχίας.
Ο πύραυλος, ο πρώτος που κατασκευάστηκε στη Ρωσία μετά την διάλυση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, επρόκειτο να εκτοξευτεί από το Πλεσέτσκ, ενώ ο Πούτιν παρακολουθούσε απευθείας τη δοκιμή αυτή μέσω ζωντανής μετάδοσης στη Μόσχα. Ωστόσο, την τελευταία στιγμή ακούστηκε η φωνή ενός υπευθύνου που ανακοίνωσε ότι τέθηκε αυτόματα σε εφαρμογή μια λειτουργία που διέκοψε την εκτόξευση, αναβάλλοντας την για 24 ώρες.
Το τηλεοπτικό κανάλι Rossiya24 έδειξε εικόνες από το διάλογο μεταξύ του Πούτιν και του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ο οποίος ζήτησε περιθώριο μιας ώρας για να αναλύσει την κατάσταση. “Εργαστείτε ήρεμα, χωρίς βιασύνες, αναλύστε το πολύ προσεκτικά και σε μια ώρα θα μου δώσετε αναφορά”, απάντησε ο Πούτιν.
Το Κέντρο Χρουνίτσεφ, η δημόσια εταιρεία που κατασκεύασε τον πύραυλο, δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα μέχρι στιγμής.
Η Ρωσία, η οποία έχει αναλάβει πλέον να μεταφέρει με τους πυραύλους Σογιούζ τα πληρώματα και τον εξοπλισμό από και προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), τα τελευταία χρόνια έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα στον διαστημικό τομέα της. Τον περασμένο Μάιο ένας πύραυλος Proton —αυτόν που πρόκειται να αντικαταστήσει ο νέος πύραυλος Angara— δεν μπόρεσε να θέσει σε τροχιά έναν τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο ο οποίος κάηκε μέσα στη γήινη ατμόσφαιρα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.