Μουσείο Τυπογραφείας

Ενημερωτική εκδήλωση στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας για τις εξαρτήσεις

1Εκδήλωση με στόχο να προάγει την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και τον συμμετοχικό διάλογο σε θέματα εξαρτήσεων στο χώρο της σχολικής μονάδας διοργανώθηκε την Παρασκευή (12/04) στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση «η δράση αυτή προέκυψε ως επιστέγασμα των συζητήσεων της συμβούλου – ψυχολόγου του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων, κ. Ελένης Κατσιγαράκη και της ψυχολόγου του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων, κ. Εύη Αδαμοπούλου για τις ανάγκες των εκπαιδευόμενων, τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά της τοπικής κοινωνίας, την ανάγκη για ενδυνάμωση και ενεργή κινητοποίηση των ατόμων, την προαγωγή της αλληλοβοήθειας και την πρόληψη των εξαρτήσεων.

Οι εκπαιδευόμενοι των δυο κύκλων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας κατάφεραν να προσδιορίσουν την έννοια των εξαρτήσεων, να κατανοήσουν τις αιτίες τους, να εστιάσουν στην προβληματική σχέση με την ουσία, να συνειδητοποιήσουν και να εμβαθύνουν σε ζητήματα που αφορούν την πρόληψη και την παρέμβαση και να δημιουργήσουν ένα δίκτυο ανταλλαγής ιδεών»

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.