Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ενημέρωση για τις προτάσεις Αρτ. Σώρρα

2Να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση σε έλεγχο της πρότασης για τα 600 δισ. δολάρια ιδιοκτησίας Αρτέμη Σώρρα που είναι κατατεθειμένα σε καναδική τράπεζα σε μορφή αμερικανικών ομολόγων και που μπορούν -όπως ισχυρίζεται ο Σώρρας- να διατεθούν για να απαλλαγεί η Ελλάδα από το χρέος, ζητούν όσοι υπογράφουν σχετικό ψήφισμα που κυκλοφορεί και στα Χανιά. Στο μεταξύ, δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ σε καφενείο στον Ταυρωνίτη για να ενημερωθούν για την κίνηση Σώρρα από τον πρόεδρο και τον εκπρόσωπο Τύπου του οργανισμού END (End National Debt), Μανώλη Λαμπράκη και Αντώνη Βαλσαμάκη αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαλσαμάκης, μιλώντας στο κοινό μέσω skype, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρ’ότι από τον Σεπτέμβριο του 2012 ενημερώθηκε από τον κ. Σώρρα και τον οργανισμό END για την πρόταση των 600 δισ. (όπως ενημερώθηκαν και οι Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ. και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα), κι ενώ ακολούθησε, όπως ο ίδιος είπε, η βράβευση των πρωτεργατών της πρωτοβουλίας στην Αθήνα ως “ευεργέτες”, στη συνέχεια ξεκίνησε ένας “πόλεμος” μέσα από τα κεντρικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο ίδιος αιτιολόγησε αυτή την εξέλιξη λέγοντας ότι στις συζητήσεις που έγιναν «με ανθρώπους του πρωθυπουργού» οι προϋποθέσεις που έβαλε ο οργανισμός END και ο Σώρρας ήταν να γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους, από διεθνούς κύρους οικονομολόγους και υπό την εποπτεία Ελλήνων δικαστικών που θα εκλέγονταν με κλήρο, και παράλληλα να ελεγχθούν πρόσωπα που κατείχαν δημόσια αξιώματα για το ενδεχόμενο διασπάθισης δημόσιου χρήματος. Ο κ. Βαλσαμάκης ανέφερε ακόμα ότι στο πλαίσιο της πολεμικής που ασκήθηκε κατά της πρότασης Σώρρα ο Αδ. Γεωργιάδης υπέβαλε μήνυση, αλλά το Δικαστήριο με απόφασή του στις 28-6-2013 δικαίωσε τα μέλη της Οργάνωσης END και τον Σώρρα εκδίδοντας αθωωτική απόφαση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της END συνεχίζοντας έκανε λόγο για «στημένο παιχνίδι» σε βάρος της Ελλάδας και τόνισε ότι «είναι αδύνατον η Ελλάδα να έφτασε να χρωστά τόσα χρήματα».
Παράλληλα, αφού κατηγόρησε τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης για τη στάση τους απέναντι στην πρόταση Σώρρα, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση αρνείται να προχωρήσει καθώς αν γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους θα εκτεθεί.

«ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ»
Το μέλος της ομάδας υποστήριξης της END Αντώνης Ψυλλάκης, μιλώντας στα “Χ.Ν.” αναφέρθηκε στο ψήφισμα που κυκλοφορεί και μέσα από το οποίο όσοι υπογράφουν ζητούν από την κυβέρνηση να εξετάσει την πρόταση Σώρρα.
«Ζητάμε από την κυβέρνηση να το ψάξει και να δει, αν είναι απατεώνες να τους κλείσει μέσα, αν είναι όμως αλήθεια να κάνουν το βήμα που πρέπει. Ωστόσο, νομίζω ότι η κυβέρνηση και οι περισσότεροι Δήμοι δεν θέλουν να το ψάξουν αυτό, γιατί δεν θέλουν να αλλάξουν αφεντικά», σημείωσε ο κ. Ψυλλάκης και πρόσθεσε: «Εγώ δεν έχω τους μηχανισμούς να ψάξω αν είναι τυχοδιώκτης ο Σώρρας ή αν κρύβονται πίσω από αυτόν άλλα συμφέροντα. Το κράτος έχει τους μηχανισμούς να ελέγξει τι είναι ο Σώρρας και αν ισχύει αυτό που λέει».
Σ. Χ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

2 Comments

  1. Τράπεζα Ανατολής ή Banque d’ Orient (Νο1) , η απορία μου παραμένει – το Σώρρας βγαίνει απο το Σώρος??? Το Ιστορικό και πόσο μπορεί να αξίζει σήμερα 1 μετοχή της τραπέζης της Ανατολής
    Το 1904, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύει την «Τράπεζα της Ανατολής», γνωστότερης ως «Banque d’ Orient». Η τράπεζα αυτή στη συνέχεια αναπτύσσεται σε τρεις κυρίως περιοχές. Την Θεσσαλονίκη, την Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Το 1932 η «Τράπεζα της Ανατολής» εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με την μητρική της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

    Η Εθνική Τράπεζα ανέλαβε την υποχρέωση να καταβάλει στους μετόχους της Τράπεζας Ανατολής ως τίμημα εξαγοράς το ποσό των 200 δραχμών. Από το ποσό αυτό, οι 50 δρχ. ήταν το τίμημα εξαγοράς της πελατείας της Τράπεζας της Ανατολής (goodwill) και οι 150 δρχ. ήταν προκαταβολή έναντι του προϊόντος της ειδικής εκκαθάρισης της Τράπεζας της Ανατολής.

    Κατά τον ισχύοντα νόμο επιβάλλεται να διενεργηθεί εκκαθάριση. Τρεις εκκαθαριστές αναλαμβάνουν την υπόθεση κατόπιν αποφάσεως της Γενικής Συνελεύσεως της «Τράπεζας της Ανατολής»
    Η ειδική εκκαθάριση ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο 1936 και το αποτέλεσμά της όχι μόνο δεν κάλυψε τις προκαταβληθείσες 150 δρχ. ανά μετοχή, αλλά άφησε και υψηλόποσο «άνοιγμα» σε βάρος της Εθνικής Τράπεζας. Έτσι, πέραν των αρχικώς καταβληθεισών 200 δρχ. ανά μετοχή, καμία άλλη καταβολή δεν έγινε, ούτε θα γινόταν στο μέλλον προς τους τέως μετόχους της Τράπεζας της Ανατολής (άρθρα VI και VIII σύμβασης συγχώνευσης).
    Η πλευρά Σώρρα ισχυρίζεται ότι η εκκαθάριση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
    Η Εθνική Τράπεζα ισχυρίζεται πώς η αξία των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής έχει εκμηδενιστεί. Πιθανώς να έχει και δίκιο ως προς τις μετοχές αν και εφόσον αυτές ήταν σε δραχμές, βοηθούσης και της τότε πτωχεύσεως του ελληνικού κράτους.

    Η πλευρά Σώρρα όμως ισχυρίζεται ότι εφόσον η εκκαθάριση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, πως πρέπει να πληρωθεί το ποσόν της καθαρής θέσης της τράπεζας, όπως τότε αυτή, λογιστικά, εμφανιζόταν. Οι ισολογισμοί της τραπέζης της Ανατολής εμφανίζονταν σε Γαλλικά φράγκα και κατά την άποψη του Σώρρα πρέπει οι μετοχές που έχει να πληρωθούν σε Γαλλικά φράγκα πληθωρισμένα όμως σε τιμές 2012 και σε αξία ανάλογης της σημερινής τιμής του χρυσού, καθώς κατά τον Σώρρα το ένα Γαλλικό φράγκο περιέχει 1/5 της ουγκιάς χρυσού.

    Το ιστορικό ….
    Ένας κάτοχος (οικογένεια Σώρρα) 40 μετοχών από την «Τράπεζα της Ανατολής» ζητεί απο τον κύριο Θεόδωρο Καρυώτη (καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Maryland στις ΗΠΑ όπου και διδάσκει Μακροοικονομία, διεθνείς οικονομικές σχέσεις αλλά και μικροοικονομικά) να προχωρήσει στην αποτίμηση των μετοχών. Το πόρισμα του είναι ότι κάθε μετοχή της «Τράπεζας της Ανατολής» αποτιμάται σήμερα στα 670 δισ. ευρώ εκάστη. Τουτέστιν μία φορά και μισή τους σημερινού χρέους της Ελλάδας το οποίο ανέρχεται στα 450 δις ευρώ κατά προσέγγιση. Η συνολική αξία των 40 μετοχών πλησιάζει τα 30 τρισ. ευρώ!!!!!!!!!!!

    Κατόπιν ιδρύεται μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, η «END», με έδρα την Ελλάδα στην οποία πρόεδρος είναι ο γνωστός καρδιολόγος στη Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Λαμπράκης και αντιπρόεδρος ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης.

    Η οικογένεια Σώρρα προχωρεί και σε ένα ακόμη βήμα. Δωρίζει 4 μετοχές στην «END» και καταθέτει την δήλωση φόρου δωρεάς στην Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών. Ο στόχος είναι σαφής. Το ελληνικό κράτος υποχρεούται να εκδώσει διπλότυπο είσπραξης του ανάλογου φόρου δωρεάς που για τις Μ.Κ.Ο. είναι της τάξης του 0,5% και να εισπράξει φόρο της τάξης των 13,5 δισ.. Η Εφορία παραπέμπει το θέμα στο υπ. Οικονομικών.

    Τα χρήματα αυτά επαρκούν για τον μηδενισμό του δημοσίου και του ιδιωτικού χρέους

    Το σκεπτικό των μελών της «END» αλλά και της οικογενείας Σώρρα είναι ξεκάθαρο. Η αξία των 4 μετοχών επαρκεί για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους αλλά και του σωρευμένου χρέους σε τράπεζες των ελλήνων πολιτών αλλά και για την ύπαρξη ενός μεγάλου αποθεματικού για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

    Είναι προφανές πώς το τραπεζικό σύστημα της χώρας αλλά και το ευρωπαϊκό στο σύνολο του δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει στο σύνολο του αυτό το ποσό που συνεπάγεται η αξία των μετοχών. Τι μένει λοιπόν;
    Ο συμβιβασμός ή αλλιώς μία συμφωνία ή πιο απλά μία συμπεφωνημένη από όλα τα μέρη Σεισάχθεια (παραγραφή του χρέους).

    Τι ισχυρίζεται, σήμερα, τον Οκτώβρη του 2012 ο Θεόδωρος Καρυώτης εκτιμητής της αξίας της μετοχής της τράπεζας της Ανατολής και πρώην αντιπρόεδρος της END ….

    Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του κ. Θεόδωρου Καρυώτη, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, αρμόδιος για θέματα Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας:

    “Επειδή το όνομά μου έχει αναφερθεί αρκετές φορές στην υπόθεση End θεωρώ απολύτως αναγκαίο να διευκρινίσω ορισμένα πράγματα.

    Το καλοκαίρι το 2011 γνώρισα στη Νέα Υόρκη, τον ιατρό Μανώλη Λαμπράκη και μου ανέφερε ότι θαύμαζε τη δουλειά μου στο θέμα της ΑΟΖ. Αργότερα μου σύστησε τον κ. Αρτέμη Σώρρα, λέγοντας μου ότι ο κ. Σώρρας είχε στην κατοχή του 40 μετοχές μιας κάποιας τράπεζας που λεγόταν Τράπεζα της Ανατολής και με παρακάλεσε να κάνω μια αποτίμηση αυτής της μετοχής, καθόσον γνώριζε ότι είμαι οικονομολόγος και θα μπορούσα να κάνω μια τέτοια αποτίμηση. Μου εξήγησε επίσης ότι αυτή η μετοχή δεν είχε αγοραστεί από την Εθνική Τράπεζα.

    Με τους υπολογισμούς που έκανα έφτασα στο συμπέρασμα ότι η αξία της μετοχής σήμερα έφτανε στο εξωφρενικό και ασύλληπτο ποσό των 675 δισ. ευρώ. Δυο ημέρες αργότερα ο Λαμπράκης με επισκέφθηκε αργά το βράδυ σε φιλικό σπίτι στη Νέα Υόρκη και μου ζήτησε να υπογράψω αυτή την αποτίμηση, πράγμα που έκανα. Σημειώνω επίσης ότι ουδέποτε εξέφρασα γνώμη για τη μετοχή που μου έδειξαν αναφορικά με τη γνησιότητα της ή εάν είχε γίνει εκκαθάριση αυτής της μετοχής.

    Αργότερα, ο Μανώλης Λαμπράκης αποφάσισε να δημιουργήσει μια οργάνωση που την ονόμασε END που είναι τα αρχικά των λέξεων End National Debt. Διόρισε τον εαυτό του πρόεδρο της οργάνωσης και εμένα αντιπρόεδρο. Δυστυχώς εγώ δεν έφερα καμία αντίρρηση γιατί δεν γνώριζα ότι σκεφτόταν να με χρησιμοποιήσει στα σχέδια του μια και κάποια στιγμή θα χρησιμοποιούσε την επιστημονική αλλά και την πολιτική μου υπόσταση.

    Ξαφνικά, την ίδια περίοδο εμφανίστηκε ο κ. Αρτέμης Σώρρας λέγοντας ότι έχει στη διάθεσή του ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου αξίας 2,8 τρισ. δολαρίων.Δυστυχώς ούτε τότε έφυγα από την οργάνωση.

    Άρχισα βέβαια σιγά σιγά να καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά και ιδιαίτερα πρόσφατα όταν άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι πολλά μέλη ήταν οπαδοί της Χρυσής Αυγής και Δωδεκαθεϊστές.

    Έπαψα να είμαι μέλος της οργάνωσης, πολύ καθυστερημένα, την 9η Σεπτεμβρίου 2012. Εκείνη την ημέρα συνάντησα τον Μανώλη Λαμπράκη στο ξενοδοχείο Χίλτον της Αθήνας και του είπα προφασιζόμενος ότι υπάρχει πιθανότητα να αρχίσω να εργάζομαι για το ελληνικό δημόσιο και επομένως, με βάση τους κανονισμούς της οργάνωσης, δεν μπορούσα να παραμείνω μέλος της εκτός εάν ο μισθός μου προέρχεται όχι από το ελληνικό δημόσιο αλλά από την ίδια την οργάνωση.

    Τον ερώτησα εάν η πάμπλουτη οργάνωση ήταν σε θέση να μου παρέχει αυτό το μισθό και μου τόνισε ότι η οργάνωση δεν διέθετε χρήματα για κάτι τέτοιο. Προηγουμένως βέβαια μου είχε αναφέρει ότι η οργάνωση διέθετε 600 δισ. δολάρια για να σώσει την Ελλάδα και άλλα 50 δισ. για να σώσει την Κύπρο. Δυστυχώς με καθυστέρηση τουλάχιστον ενός έτους, κατάλαβα ότι η υπόθεση θύμισε το νερό του καματερού και υπέβαλα την παραίτησή μου.

    Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για την καλοπροαίρετη ανάμειξή μου σε μια τέτοια υπόθεση με την οποία ουδεμία σχέση επιθυμώ πλέον να έχω.

    Οι ισχυρισμοί της Εθνικής τραπέζης
    Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας χαρακτηρίζει «ανύπαρκτο θέμα» τα περί απαιτήσεων «μετόχων-ομολόγων της Τράπεζας της Ανατολής» σε βάρος της Εθνικής, με αφορμή πρόσφατη ανακίνηση του ζητήματος.
    Σε σχετική της ανακοίνωση η ΕΤΕ τονίζει ότι μετά την εξαγορά της Τράπεζας της Ανατολής το 1932 από την Εθνική οι μετοχές της ακυρώθηκαν και οι απαιτήσεις τους «ουσιαστικά εκμηδενίστηκαν».
    Αναλυτικότερα, όπως διευκρινίζεται «μετά την εξαγορά, όλες οι μετοχές της Τράπεζας Ανατολής ακυρώθηκαν και οι όποιοι νόμιμοι δικαιούχοι τους είχαν πλέον μόνο χρηματική απαίτηση από την ΕΤΕ, να λάβουν το τίμημα των 200 δρχ. ανά μετοχή.

    Αυτές οι απαιτήσεις, όπως και κάθε άλλη χρηματική απαίτηση, υπήχθησαν στο καθεστώς του Ν.18/1944 (Νόμος Σβώλου), με τον οποίο ορίστηκε σχέση ανταλλαγής 1 νέας δρχ. για κάθε 50 δισ. προϋφιστάμενες δραχμές και, έτσι, ουσιαστικά εκμηδενίστηκαν. Επιπλέον, σε κάθε περίπτωση οι απαιτήσεις εκείνες έχουν παραγραφεί, συμπληρώνει η τράπεζα.

    Η μετοχή της τράπεζας Ανατολής με κομμένο το κουπόνι Νο55, με την καταβολή του οποίου εισέπραττε ο διακομιστής 200 δρχ το 1932 ως προκαταβολή πριν την οριστική εκκαθάριση που ολοκληρώθηκε το 1936
    Προσέξτε στην εικόνα μια μετοχή της τράπεζας της Ανατολής, με ημερομηνία έκδοσης 1 Ιουλίου 1906.
    Αναγράφεται καθαρά η ονομαστική της αξία – είναι 125 χρυσά φράγκα, με το αρχικό καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο να ανέρχεται σε 15 εκατ. χρυσά φράγκα, διαιρεμένο σε 120.000 μετοχές.

    Ο κ. Σώρρας και οι δικηγόροι του υποστηρίζουν ότι:
    Με την υπ’ αριθμ. 6342/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που εξέτασε αίτημα για την επίδειξη εγγράφων που υπέβαλε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων η οικογένεια Σώρα και η εταιρεία “ΕND (end National Debt-End)” κατά της Εθνικής Τράπεζας αναγνωρίζεται ότι οι μετοχές δεν ακυρώθηκαν και ότι η αξία τους έχει μετατραπεί πλέον σε χρεωστικό ομόλογο και επιπλέον ότι οι μέτοχοι δεν ζητούν το ενεργητικό των μετοχών αυτών, δηλαδή την αξία τους, αλλά τη καθαρή θέση της τράπεζας.

    Σύμφωνα με τον δημοσιευθέντα ισολογισμό της «Τράπεζας της Ανατολής» κατά το έτος 1932 (έτος κατά το οποίο έγινε η συγχώνευση) η καθαρή θέση της τράπεζας της Ανατολής ανερχόταν στο ποσό των 83.451.093,90 χρυσών γαλλικών φράγκων, ποσό το οποίο θα τοκιζόταν με σταθερό επιτόκιο 7% ετησίως, έως ότου οι μέτοχοι εμφανίσουν τις μετοχές τους στην Εθνική Τράπεζα και εισπράξουν την αξία τους απ’ αυτή, μετά την περάτωση της εκκαθάρισης.

    Πόσο θα άξιζε μια μετοχή της τράπεζας της Ανατολής αν το 1932 είχε κάποιος ανοίξει στην Εθνική τράπεζα τραπεζικό λογαριασμό με κατάθεση 298 ΧΓΦ, όσο δηλαδή φαινόταν ότι ήταν η καθαρή θέση της τραπέζης κατά τον τελευταίο της Ισολογισμό του Σεπτ. 1932 ??

    670 δις μπαρούφες αξίζει η τράπεζα της Ανατολής
    Υπολογισμοί απο Τάκαρο.

    Έτος συγχώνευσης : 1932
    Η Καθαρή θέση της τράπεζας όπως φαίνεται από τον τελευταίο της ισολογισμό, στις 30 Σεπτεμβρίου 1932, ήταν 83.451.093,90 ΧΓΦ (Χρυσά Γαλ. Φράγκα).
    Σύνολο μετοχών : 280.000 μετοχές
    Αν δεχτούμε, ότι όντως η καθαρή αξία της τράπεζας, το 1932, ήταν 83,451 εκατ. ΧΓΦ , τότε η ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΑ ΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ θα ήταν
    83.451.093,90 / 280.000 = 298,0396 ΧΓΦ περίπου ανά μετοχή (το 1932).

    Ο τόκος που η Εθνική Τράπεζα έδωσε τότε, μέχρι την εκκαθάριση, (που ποτέ δεν έγινε κατά των Σώρρα) μέχρι και σήμερα ήταν 7% ετησίως.
    Άρα πρέπει να βρούμε μαζί με τους τόκους την σημερινή ποσότητα των ΧΓΦ.

    Πόσα ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΑ 298,0396 ΧΓΦ του 1932 ΣΕ Χρυσά Γαλλικά ΦΡΑΓΚΑ ΣΗΜΕΡΑ?
    Από το 1932 μέχρι το 2011 είναι 79 χρόνια, άρα το αρχικό κεφάλαιο των 298,0396 πρέπει να πολλαπλασιαστεί 79 φορές με το 1,07 για να βρούμε πόσα είναι τα ΧΓΦ το 2011 με ετήσιο επιτόκιο ανατοκισμού 7%

    Συνεπώς το κεφάλαιο των 298,0396 ΧΓΦ το 2011 θα ήταν
    298,0396 Χ 1,07^79 = 62.458,623 ΧΓΦ

    Δηλαδή αν κάποιος το 1932 είχε μία μετοχή Τραπέζης της Ανατολής και είχε εισπράξει τα 298,0396 ΧΓΦ που άξιζε κατά Σώρα και τα είχε καταθέσει, ας πούμε στην Εθνική τράπεζα, τότε με ετήσιο επιτόκιο ανατοκισμού 7% θα είχε το 2011 62.458,623 ΧΓΦ

    Σύμφωνα με τον κ. Καρυώτη (άγνωστο που το βρήκε αλλά ας το δεχτούμε) το 1 ΧΓΦ περιέχει 1/5 της ουγγιάς σε χρυσό. Άρα τα 62.458,623 ΧΓΦ περιέχουν 62.458,623 : 5 = 12.491,724 ουγγιές χρυσού

    Το 2011 η 1 ουγγιά (oz) έφτασε να έχει 1650 $.
    Άρα οι 12.491,724 ουγγιές χρυσού αξίζουν 20.611.345 δολάρια και σε ευρώ 20.611.345 Χ 0,77 = 15.870.736 ευρώ.

    Δηλαδή 1 μετοχή, αν νομικά στέκει το σκεπτικό του Σώρρα, αξίζει 15.870.736 Ευρώ.

    Που είναι τα 670 δις που ισχυρίζεται ο Σώρρας ότι αξίζει η 1 μετοχή της τραπέζης της Ανατολής??
    Βέβαια και 15,87 εκατ. ευρώ αν δεχτούμε, υποθετικά, ότι αξίζει η μία μετοχή το 2011 είναι καλά λεφτά – αλλά ΕΛΕΟΣ!!!!
    Λυπηθείτε μας, που θέλετε και να μας σώσετε.
    Από που βγαίνουν τα 670 δις βρεεεεεε???
    Ακόμη και αν δεχτούμε ότι όλα όσα ισχυρίζεται ο Σώρρας έχουν βάση, τότε άντε με όλες αυτές τις παραδοχές που κάνουμε η 1 μετοχή το 2011 να αξίζει 15,87 εκατ. ευρώ, άρα οι 40 που λέει ότι έχει αξίζουν 635 εκατ. ευρώ.

    Και ποιες είναι οι παραδοχές??
    1) Η καθαρή θέση της μίας μετοχής της τραπέζης της Ανατολής να είναι 298 Χρυσά Γαλλικά Φράγκα
    2) Η εκκαθάριση δεν έγινε ποτέ
    3) Δεν τίθεται θέμα παραγραφής
    4) Το επιτόκιο του ανατοκισμού είναι 7% για 79 χρόνια.
    5) Το κάθε ΧΓΦ περιέχει 1/5 της ουγγιάς Χρυσό.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα