Μουσείο Τυπογραφείας

Ενεργοποίηση γεώτρησης στην Αγιά

Μέχρι την Τρίτη θα έχει συνδεθεί η γεώτρηση 3 στον Πλάτανο της Αγιάς με το δίκτυο της ΔΕΥΑΧ προκειμένου να εξασφαλιστεί η προσωρινή υδροδότηση της πόλης των Χανίων. Οι εργασίες ξεκίνησαν σήμερα πρωί από συνεργεία της ΔΕΥΑΧ. Στην περιοχή υπήρξε συγκέντρωση κατοίκων που αντέδρασαν στην ενεργοποίηση της γεώτρησης εκφράζοντας ανησυχία ότι θα προκληθούν γεωλογικές καθιζήσεις αλλά και έλλειψη νερού στις υπόλοιπες γεωτρήσεις. Γι’ αυτό το λόγο οι υπεύθυνοι της ΔΕΥΑΧ, η πρόεδρος Ν. Αποστολάκη, ο υπεύθυνος των τεχνικών υπηρεσιών κ. Στεργιάννης επέδειξαν μελέτη του Πολυτεχνείου Κρήτης από την οποία προκύπτει ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην περιοχή, έπειτα οι κάτοικοι αποχώρησαν και οι εργασίες ξεκίνησαν κανονικά.

Όπως είπε η κ. Αποστολάκη στα «Χ.Ν.» εκτιμά ότι οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Τρίτη και στη συνέχεια 150 κυβικά νερού θα μπουν στο δίκτυο της ύδρευσης, αντιμετωπίζοντας προσωρινά το πρόβλημα της λειψυδρίας για την περίοδο του Αυγούστου που η ζήτηση είναι μεγαλύτερη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.