Μουσείο Τυπογραφείας

Eνας διαφορετικός Αύγουστος

Δεν τα γλυτώσαμε τελικά τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του νέου κορωνοϊού. Κάτι οι γάμοι και οι βαφτίσεις με αυξημένο αριθμό ατόμων, κάτι τα πάρτι σε Μύκονο και αλλού, κάτι η γενική χαλάρωση όλων μας, οδήγησαν την κυβέρνηση να ανακοινώσει διά στόματος Νίκου Χαρδαλιά νέες απαγορεύσεις, μήπως και… φρενάρουμε την αυξητική τάση των κρουσμάτων στη χώρα μας.
Στην… κορυφή των μέτρων η χρήση μάσκας, παντού. Μέσα, έξω, ακόμη και στις εκκλησίες. Και κάποιες ακόμη απαγορεύσεις.
Μήπως και γλυτώσουμε την καραντίνα, που ως φαίνεται, γρήγορα την ξεχάσαμε. Μαζί με όλα όσα υπομείναμε, αλλά και τις γενικότερες, κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες του lockdown.
Η αλήθεια βέβαια είναι, ότι με τους σημερινούς αυξητικούς ρυθμούς των κρουσμάτων, ο Αύγουστος, μήνας κατ’ εξοχήν διακοπών και εκδηλώσεων δεν θα ήταν εύκολος μήνας.
Και κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει το τι μέλλει γενέσθαι.
Ας θυμηθούμε. έστω κι έτσι την ατομική μας ευθύνη. Και να ευχηθούμε ένα καλό μήνα, με σύνεση, ως αρμόζει σε τέτοιες καταστάσεις.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.