Μουσείο Τυπογραφείας

Ενας άστεγος θησαυρός

2AΗ επένδυση στον πολιτισμό και την εκπαίδευση δεν περιλαμβάνονταν ποτέ στα “ατού” αυτού του τόπου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η διαχρονική εγκατάλειψη του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης, η υπολειτουργία του Μουσείου Σχολικής Ζωής και η έλλειψη στέγης για τις σπουδαίες λαογραφικές συλλογές που υπάρχουν. Τα τελευταία χρόνια ήρθε να προστεθεί μια ακόμα περίπτωση. Ο λόγος για την πλούσια και σπάνια συλλογή παλιών εποπτικών οργάνων των φυσικών επιστημών που με μεράκι και κόπο συγκέντρωσαν τα μέλη του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Χανίων (ΕΚΦΕ). Μια συλλογή που περιλαμβάνει αντικείμενα από τις αρχές του 20ου αιώνα και προσφέρει ένα πανόραμα της εξέλιξης των θετικών επιστημών. Μια συλλογή που, όμως, ακόμα δεν έχει βρει τη στέγη που της αξίζει, αφού η αίθουσα που παραχώρησε ο Δήμος Χανίων στο ΓΕΛ Ακρωτηρίου είναι μη λειτουργική λόγω του… νερού που μπαίνει άφθονο μέσα.
Για τις δυνατότητες που ανοίγονται από τη σωστή αξιοποίηση της συλλογής αλλά και τα προβλήματα που χρειάζεται να επιλυθούν για να μετατραπεί σε Μουσείο ο παραχωρούμενος χώρος, θα μιλήσουν άνθρωποι της εκπαίδευσης, σε εκδήλωση που διοργανώνουν τη Δευτέρα 22 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στην Τράπεζα Χανίων, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, το ΕΚΦΕ Χανίων και η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων. Οσοι πιστοί προσέλθετε…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.