Μουσείο Τυπογραφείας

Ένα ζεστό δωμάτιο για 6μελή οικογένεια

2Οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης για μια οικογένεια με 4 ανήλικα παιδιά, ευαισθητοποίησαν και κινητοποίησαν πολίτες των Χανίων, συλλογικότητες, ανθρώπους πάνω από όλα. Η οικογένεια, προσφύγων από το Ιρακ, έμενε σε μια παλιά αποθήκη, εκτεθειμένη στο κρύο και στη βροχή. Οι πολίτες βρέθηκαν χθες το πρωί στο Δήμο Χανίων και στις κοινωνικές του υπηρεσίες διεκδικώντας το αυτονόητο και προτείνοντας να δοθεί στην οικογένεια ένα δωμάτιο σε κτίσμα που διαθέτουν από κοινού στη Σπλάντζια, τα “Συσσίτια Σπλάντζιας” και το Δημοτικό Γηροκομείο.

Τελικά λύση βρέθηκε και τα ανήλικα παιδιά και η μητέρα θα φιλοξενηθούν στο χώρο του ξενώνα κακοποιημένων γυναικών και ο πατέρας στο υπνωτήριο του Δήμου Χανίων, ενώ υπήρξε διάθεση και από πολίτη να διαθέσει ένα δωμάτιο για την οικογένεια. Γιατί αυτό είναι το πραγματικό και το αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων….

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.