Μουσείο Τυπογραφείας

Ενα θλιβερό γεγονός για τα Χανιά

Οταν το επίσημο κράτος σού ζητά να είσαι συνεπής, τουλάχιστον πρέπει να είναι και αυτό συνεπές στις υποχρεώσεις του.
Αυτό θεωρώ ότι είναι μια αυτονόητη κοινωνική συμφωνία για να σταθεί όρθια η χώρα.
Από τα τέλη του 2017, η οικογένεια Βολικάκη, ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου “ΕΛΕΝΑ” στη Νέα Χώρα των Χανίων, προσπαθεί να βρει (εις μάτην) μια πολιτική λύση για την επ’ αμοιβή φιλοξενία Σύρων προσφύγων την τριετία 2014-2017.
Προφανέστατα όπως εύκολα μπορεί ν’ αντιληφθεί κάθε συνέλληνας δεν έχουν ακόμη αποζημιωθεί, ενώ παράλληλα ξεκινά το κράτος διαδικασία κατασχέσεων για τη μη καταβολή του ΕΝΦΙΑ.
Αυτό ίσως για κάποιους να αποτελεί τη βασική επωδό σε αυτό που χαριτολογώντας λένε “διαχείριση των προσφυγικών ροών”.
Δεν γνωρίζω αν ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έχει καν ενημερωθεί γι’ αυτό το κενό εμπιστοσύνης που συνδέει έναν Χανιώτη πολίτη με το επίσημο κράτος.
Γνωρίζω, όμως, απ’ ό,τι διαβάζω ότι ο κ. υπουργός, δίνει μεγάλη σημασία στη συντεταγμένη και θεσμική αντιμετώπιση του προσφυγικού.
Κάθε ευρωπαϊκό κράτος διακρίνεται για την υποτυπώδη σοβαρότητά του στα μεγάλα θέματα, που απασχολούν την κοινωνία.
Έτσι δεν είναι;
Ηδη ξεκίνησε η προδικασία με τις καταθέσεις μαρτύρων στην Δικαιοσύνη. Εκ παραλλήλου πια εκκρεμεί και ένα ζήτημα πολιτικής αξιοπιστίας.
Τουλάχιστον αυτό ας το λύσουν…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.