Μουσείο Τυπογραφείας

Ενα ταπεινό όνειρο…

1ΕΝΑ μικρό και ταπεινό όνειρο για τη μεγάλη πόλη που ζούμε! Τα Χανιά είναι κοσμοπολίτικη πόλη, αρχόντισσα της Μεσογείου, περιζήτητη για τους κατοίκους του ομιχλώδους ευρωπαϊκού βορά, στρατηγικός παγκόσμιος κόμβος των ισχυρών, κατοπτευτικό μάτι για Αφρική, Ασία και Ευρώπη. Εν ολίγοις, μια ξεχωριστή ήπειρος στη μέση της Μεσογείου, ένας ονειρικός προορισμός για όλο τον πλανήτη.

…ΟNΕΙΡΕΥΟΜΑΙ, λοιπόν, ως κάτοικος αυτής της όμορφης πόλης πως, κάθε φθινόπωρο που αραιώνουν οι ορδές των εραστών του ήλιου και της θάλασσας, θα πρέπει να την επισκέπτεται ένας άλλος κόσμος: ο του λεγόμενου εναλλακτικού -και πιο υγιούς, κατά την άποψή μας- τουρισμού: συνεδριακός, θρησκευτικός, αγροτοτουριστικός (οινοτουριστικός), γαστρονομικός, περιπατητικός, σπηλαιολογικός, καταδυτικός, θαλασσοθεραπευτικός κ.λπ.

ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ακόμη πως, με το έμπα του Οκτώβρη, ο Δήμος Χανίων έχει ήδη φροντίσει ώστε να καθαριστούν τα φρεάτια για να μη πλημμυρίσουμε με τις πρώτες βροχές, έχει ανακαινίσει εκείνα τα κτήρια που για χρόνια βρίσκονται εν αχρηστεία (παλιό ΙΚΑ, στρατόπεδο Μεραρχίας κ.λπ.), ώστε να αξιοποιηθούν αυτά καταλλήλως, έχει διαμορφώσει νέους χώρους για το παρκινγκ των αυτοκινήτων, έχει “ανοίξει” ποδηλατόδρομους στην πόλη, έχει ανακατασκευάσει κι άλλους δρόμους της πόλης στο στιλ της Κορνάρου καθιστώντας το κέντρο πιο υποφερτό, έχει καθαρίσει τους κεντρικούς -τουλάχιστον- δρόμους από τους ρύπους των δέντρων, έχει απαγορεύσει το διπλοπαρκάρισμα στους κεντρικούς δρόμους και το παρκάρισμα στα πεζοδρόμια αλλά και τους χώρους των ΑμΕΑ, έχει φροντίσει για μια στοιχειώδη συντήρηση και φρεσκάρισμα των σχολείων, έχει βρει στέγη για τους άστεγους του χειμώνα, έχει…, κ.λπ.

ΒΕΒΑΙΑ, σε μια ευρωπαϊκή πραγματικότητα, όλα αυτά που “ονειρεύομαι” δεν θα τα ονειρευόμουν καν, διότι, αν όχι τα περισσότερα, τουλάχιστον τα μισά θα υπήρχαν ήδη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.