Μουσείο Τυπογραφείας

Ενα μάθημα ζωής

Μαθήματα ζωής βιώνουμε καθημερινά, όσο μεγαλώνουμε τόσο συνειδητοποιούμε τι σημαίνει ζωή. Από καταστάσεις από ανθρώπους, από περαστικούς, από μικρά παιδιά, και ηλικιωμένους πάντα κάτι μαθαίνουμε. Γινόμαστε πιο δυνατοί, πιο σοφοί και σίγουρα μας επηρεάζει και άλλοτε μας στιγματίζει για μια ζωή.
Αποφάσισα να σας παρουσιάζω ανθρώπους που η ιστορία τους αξίζει να ακουστεί. Γιατί θα σας κάνει να αναθεωρήστε τη ζωή σας, τις σκέψεις, τις ανάγκες που έχετε στην καθημερινότητά σας. Η συγκεκριμένη κυρία χρειάστηκε να μου μιλήσει μισή ώρα, δεν απαντούσα, απλά άκουγα. Κάθε της πρόταση με έκανε να αναθεωρώ για τα «δεδομένα» της ζωής μου. Μια γυναίκα μαχήτρια, παλεύει από τη μέρα που γεννήθηκε, όμως στέκεται μπροστά μου με χαμόγελο και με μια καρδιά από χρυσό.
Μεγαλωμένη σε ορφανοτροφείο, σύζυγος, μητέρα, γιαγιά, νοικοκυρά, ευγενική, χαμογελαστή με μεγάλη ψυχή. Το πρόβλημα υγείας της δρα αντίθετα από ό,τι φαντάζεστε. Της δίνει πείσμα, δύναμη και κίνητρα να ζει την κάθε στιγμή κάνοντάς την ξεχωριστή. Πηγαινοέρχεται στα νοσοκομεία, εξετάσεις, γιατροί είναι στην καθημερινότητα της αλλά δεν τα παρατάει. Συνεχίζει να προσπαθεί, να παραμένει δυνατή, να ζει όσο καλύτερα γίνεται. Αν δεν ξέρεις τα προβλήματα της θα πεις μια γυναίκα μόνο καλοσύνη και ευγένεια, θα νομίζεις πως η ζωή της είναι δίχως προβλήματα, και σκοτούρες.
Ένας άνθρωπος που δίνει χωρίς να περιμένει να πάρει. Λέει καλημέρα σε όλους, μοιράζει τα λαχανικά του κήπου της, φωνάζει όποιον ξέρει από τη γειτονιά να του φτιάξει καφέ. Σε κανέναν δεν λέει τα προβλήματα της.
Κατερίνα δεν έχω δικαίωμα να μεταδίδω στους γύρω μου τα προβλήματα μου, δεν τους αφορά, μόνο που θα τους στενοχωρήσω μου είπε. Δεν το θέλω, χαμόγελο θέλω να σκορπάω όχι πίκρες. Εγώ ξέρω πόσο πονάω, και κανείς άλλος. Για τον λόγο αυτό, εσείς η νέα γενιά που τα έχετε όλα, όλες τις ανέσεις, τις ευκολίες, τη βοήθεια από τους γύρω σας, μην γκρινιάζετε. Μην στέκεστε σε μικροπράγματά, ζήστε όσο καλύτερα μπορείτε, χαμογελώντας και με αξιοπρέπεια παιδί μου.
Σιωπή…
Μια γυναίκα που σκέφτομαι συνέχεια, έγινε για εμένα παράδειγμα προς μίμηση. Τόσες δυσκολίες, τόσα προβλήματα, τόσες στενοχώριες, πολλά εμπόδια στην ζωή της, πάλεψε. Στιγμή δεν τα παράτησε, λεπτό δεν άφησε την κατάθλιψη να την κερδίσει, δεν παραδόθηκε στα προβλήματα που περνάει, δεν έχει μίσος , δεν ζει μίζερα, ζει χαρούμενα. Παραδειγματίσου !!!!!!
Καλημέρα!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.