Μουσείο Τυπογραφείας

Ενα ακόμη “θερμό” καλοκαίρι

Μπορεί να έχουν μείνει λίγο… πίσω τα θέματα της ελληνικής οικονομίας λόγω των απανωτών εκλογικών αναμετρήσεων του τελευταίου διαστήματος, ωστόσο, δεν είναι και λίγα εκείνα που μετά την 7η Ιουλίου, θα πρέπει να αντιμετωπίσει το νέο οικονομικό επιτελείο.
Δημοσιονομικά, αποκρατικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις θα αρχίσουν και πάλι να βρίσκονται στο επίκεντρο, με την πρώτη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup στις 8 Ιουλίου, να μην “φέρει” εξελίξεις, δεδομένου ότι δεν θα έχει ορκιστεί ακόμα η νέα κυβέρνηση.
Η πρώτη επίσημη προγραμματισμένη επαφή του νέου υπουργού Οικονομικών με τους Ευρωπαίους ομολόγους του θα γίνει  στις 13 Σεπτεμβρίου, στο Eurogroup στο Ελσίνκι. Το κρίσιμο, πάντως, Eurogroup στο οποίο αναμένεται να κριθεί η επιστροφή 1 δισ. ευρώ από τα κέρδη των ευρωπαϊκών τραπεζών αλλά και η πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανείων του Δ.Ν.Τ. είναι αυτό της 4ης Δεκεμβρίου, οπότε… έχουμε καιρό!
Ομως, η πρώτη άφιξη των θεσμών στην Αθήνα στο πλαίσιο της 4ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης έχει προγραμματιστεί αμέσως μετά το Eurogroup στα μέσα Σεπτεμβρίου, με τη χώρα μας, μέχρι τότε, να συνεχίζει τις προσπάθειες ανάπτυξης και ανάκαμψης και τις αγορές να προσδοκούν καλύτερες οικονομικές συνθήκες, με επενδύσεις και στήριξη των επιχειρήσεων.
Οπως και να ’χει, λοιπόν, το καλοκαίρι αναμένεται για μία ακόμη χρονιά “θερμό”, για την Ελλάδα και την οικονομία της.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.