Μουσείο Τυπογραφείας

Εν Χανίοις και μη…

[Αποκάλυψη] Η κατολίσθηση στον Σταλό ήταν αφορμή για να αποκαλυφθούν πολλά προβλήματα που κρύβονταν κάτω από το χαλί, τόσο από τις εκάστοτε κυβερνήσεις όσο και από την τοπική αυτοδιοίκηση (Περιφέρεια, Δήμοι και Νομαρχίες παλαιότερα).

Πρώτα απ’ όλα αποδεικνύεται ότι σημαντικά έργα έχουν γίνει χωρίς μελέτες που σήμερα κρίνονται απαραίτητες. Πώς “κόπηκε” για παράδειγμα στη μέση ένας λόφος για να περάσει ο ΒΟΑΚ, χωρίς να έχουν γίνει γεωολογικές έρευνες; Αλλο πρόβλημα που αποκαλύφθηκε, ήταν η κακή κατάσταση της παλαιάς εθνικής οδού Χανίων – Κισσάμου. Τα καλοκαίρια αποδίδαμε τα προβλήματα στην αυξημένη τουριστική κίνηση. Τώρα που αναγκάζονται οι ντόπιοι να χρησιμοποιούν περισσότερο το τμήμα του δρόμου αυτού λόγω του κλειστού ΒΟΑΚ, αποκαλύπτονται οι ανεπάρκειες.

Τέλος, είναι να διερωτάται κανείς αν έπρεπε να φτάσουμε στο… απροχώρητο για να ξεκινήσει η διαδικασία καταμερισμού αρμοδιοτήτων. Και λέμε να ξεκινήσει, γιατί κατά πώς πληροφορούμαστε οι εκτιμήσεις νομικών υπηρεσιών είναι αντικρουόμενες και το τοπίο παραμένει “θολό” αναφορικά με τη διαμάχη Περιφέρειας – Υπουργείου για την ευθύνη συντήρησης του Β.Ο.Α.Κ.

[Αλλαγή… πλεύσης] Την άποψη ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να είμαστε μονίμως σε σύγκρουση με την Τουρκία και να διακινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή να προκύψει κάποιο ατύχημα με ανεξέλεγκτες εξελίξεις», εξέφρασε χθες από τα Χανιά ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Αυτά ως υπουργός Αμυνας, γιατί ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ μέχρι πρότινος είχε πολύ πιο “σκληρή” στάση με τη ρητορική του να είναι συνεχώς επιθετική προς την Αγκυρα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η ατάκα του περί ισοπέδωσης βραχονησίδας σε περίπτωση που την καταλάμβαναν Τούρκοι.

Προφανώς και προτιμούμε την υπουργική “ρητορική” Αποστολάκη. Αυτή είναι η φωνή της λογικής κι αυτή πρέπει να επικρατεί στον δημόσιο διάλογο.

1 σχολιο

  • [Καγιαλές] ~ ~ ~ Απάντηση

    Αξιότιμε κύριε,νομίζω ότι άπαντες προτιμούμε την ρητορική του υπουργού Αποστολάκη.΄Ως γνωστόν χρειάζονται δύο χορευτές για το τανγκό. Ωφείλουμε λοιπόν να έχουμε κάνει προηγουμένως τα “μαθήματα”μας για να μην πιαστούμε αδιάβαστοι.΄Ετσι πρέπει να ξέρει ο παρτενέρ μας στο ταγκό ,ότι αν μας πατήσει στον κάλο θα υπάρχουν βαρειές συνέπειες….Με εκτίμηση

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.