Μουσείο Τυπογραφείας

Εν Χανίοις και μη

enxaniois• Ο ένας μετά τον άλλον, πολιτικοί υπόσχονται να φτιάξουν τον Βόρειο Οδικό Aξονα Κρήτης. Τέτοιος είναι ο ζήλος τους, που αν ενώσουμε τα χιλιόμετρα των υποσχέσεων, θα φτιάχναμε μια γέφυρα μέχρι την Πελοπόννησο. Προς το παρόν, ας μεριμνήσει κάποιος να συμμαζέψει ό,τι μπορεί από τη σημερινή εθνική οδό. Κλαδιά, πέτρες και ανεπαρκής φωτισμός είναι οι μεγαλύτερες παγίδες για τους χιλιάδες οδηγούς που χρησιμοποιούν τον δρόμο.

• Στην “πλειοδοσία” για τον Β.Ο.Α.Κ. έχει μπει για τα καλά και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο αυτό κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην ανατολική Κρήτη. Δίπλα του, για ακόμα μία φορά, ο π. πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλης Διγαλάκης. Συχνή η παρουσία του στο πλευρό του προέδρου της Ν.Δ. και προφανώς σχετίζεται με την επικείμενη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στα Χανιά. Ενα ψηφοδέλτιο στο οποίο θεωρείται όλο και πιο βέβαιη η παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη. Μένει πλέον να μάθουμε πώς θα χειριστούν στη Ν.Δ. την περίπτωση του Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Κι ενώ στη Ν.Δ. “χτίζουν” το ψηφοδέλτιο, οι πολίτες στα Χανιά γκρεμίζουν κτήρια… Ο λόγος για το χθεσινό ρεπορτάζ των “Χ.ν.” που έδωσαν το βήμα σε πολίτες για να προτείνουν κτήρια προς γκρέμισμα. Ενα από τα σχόλια που ακούσαμε για το ρεπορτάζ, αφορούσε και το Δημαρχείο Χανίων, το οποίο κατά γενική ομολογία αποτελεί ένα από τα πλέον άσχημα κτήρια της πόλης, αλλά και από τα πλέον άσχημα δημαρχεία της χώρας. Κι αυτό μας “πονάει” πιο πολύ όταν στα Ανατολικά του νησιού η εντυπωσιακή Λότζια στεγάζει το δημαρχείο Ηρακλείου.

Τα Χανιά έχουν πάντως και πολλές ομορφιές, πολλές από τις οποίος παρουσιάζονται στο φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο “Χανιά Ταξίδι στο Όνειρο”, που παρουσιάστηκε πρόσφατα από τον Δήμο Χανίων. 239 σελίδες έχει η έκδοση αυτή, αλλά σε καμιά δεν χώρεσε φωτογραφία από τον Δημοτικό Κήπο της πόλης, ο οποίος σε δύο χρόνια θα συμπληρώσει 150 χρόνια “ζωής”. Αγνωστο -και αβέβαιο- αν υπάρχει κάποιο σχέδιο αναβάθμισής του με αφορμή αυτή τη σημαντική επέτειο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.