Μουσείο Τυπογραφείας

Εν Χανίοις και μη…

enxaniois[ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ…] Να αναβληθεί η συζήτηση για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης επιχειρήθηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο με πρόσχημα την απουσία του προέδρου του Θεάτρου κ. Αθανασόπουλου από τη συνεδρίαση. Μάλιστα ο δήμαρχος απευθυνόμενος στις παρατάξεις Σκουλάκη και Παπαδογιάννη διερωτήθηκε αν τον κάλεσαν(!) προκαλώντας -εύλογα- αντιδράσεις. Μπορεί να μην πήγε ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. αλλά δεν έμεινε “ανυπεράσπιστος”. Τόσο ο Νίκος Βλαζάκης όσο και ο Γιάννης Περάκης πίεσαν για αναβολή, χωρίς όμως να γίνει δεκτό το αίτημά τους. Eτσι άκουσαν τον Μιχάλη Αεράκη να υπερασπίζεται ο ίδιος τον εαυτό. Ας σημειωθεί ότι ο πρώην πλέον καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. ήταν “παρών” από την αρχή της συνεδρίασης του Συμβουλίου, σε αντίθεση με πολλούς συμβούλους που αποχώρησαν όταν… κουράστηκαν.

[ΛΟΓΙΚΗ] Κι ενώ η Δημοτική Αρχή προσπαθούσε να αποφύγει την ουσία της συζήτησης, ο Νίκος Παπαντωνάκης είπε το αυτονόητο. «Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. είναι Α.Ε. όσο κι αν εμάς δεν μας αρέσει αυτή του η μορφή. Συνεπώς κάνει “κουμάντο” ο μεγαλομέτοχος, άρα στην προκειμένη περίπτωση ο Δήμος Χανίων. Εχει λοιπόν κάθε δικαίωμα να ενημερώνεται για να παρεμβαίνει στις αποφάσεις του Δ.Σ.». Τι απάντησε ο δήμαρχος; «Δεν θέλουμε να καπελώνουμε»…

[ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ] Μετά από μήνες σιωπής πάντως ο δήμαρχος σημείωσε χθες σε μια αποστροφή του ότι «το θέατρο δεν πρέπει να ταυτίζεται με πρόσωπα». Κάτι αντίστοιχο είχε πει νωρίτερα και ο κ. Σαρρής. Αν λοιπόν το θέμα ήταν να απομακρυνθεί ο Αεράκης επειδή τους φαίνεται λάθος να είναι τόσα χρόνια στη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, ας το έλεγαν απλά και ξεκάθαρα από την αρχή αντί να απαξιώνουν ή να ανέχονται την απαξίωση της αδιαμφισβήτητης προσφοράς του.

[ΠΑΡΑΚΑΤΩ] Μια εβδομάδα πήρε περίπου στους 300 της Βουλής να συζητήσουν και να λύσουν τα αυτονόητα περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αν κάτι άξιζε από όλες τις συζητήσεις, ήταν ο λόγος του Γιώργου Μαυρωτά (βουλευτή με το Ποτάμι). «Η δημοκρατία στηρίζεται στις πλειοψηφίες για να προστατεύονται και τα δικαιώματα των μειοψηφιών», σημείωσε μεταξύ άλλων. Μια χαρά πάντως βολεύτηκε και η κυβέρνηση, καθώς όλοι ασχολήθηκαν με αυτό, ξεχνώντας άλλα θέματα που αφορούν πολύ μεγαλύτερες πληθυσμιακές ομάδες.

[ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ;] Στο συγκεκριμένο θέμα πάντως βρήκε ευκαιρία και έβαλε ένα ακόμη… αυτογκόλ η επικοινωνιακή ομάδα της Ν.Δ. Απορρία πολλών είναι ποιος σκέφτηκε την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη περί… εξωγήινων. Λέτε να ήταν “άνοιγμα” στους Ανεξάρτητους Έλληνες;

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.