Μουσείο Τυπογραφείας

Εν αναμονή για τον καθαρισμό του Κερίτη στις Βρύσες Κυδωνίας

Στάση αναμονής μέχρι τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου αποφάσισαν οι κάτοικοι των Βρυσών Κυδωνίας για την κινητοποίηση που προγραμμάτιζαν για σήμερα διαμαρτυρόμενοι για τον μη καθαρισμό του ποταμού Κερίτη από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων σε ένα μεγάλο τμήμα του.

DSC08185
Οι κάτοικοι επισημαίνουν πως το ποτάμι είναι ακόμα φραγμένο μετά τα Δρακιανά με αποτέλεσμα ζωές και περιουσίες να τίθενται σε κίνδυνο με την πρώτη βροχή.
Χθες το βράδυ οι κάτοικοι συναντήθηκαν στο χωριό προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα τους. Επειδή κατά τη χθεσινή ημέρα οι εργασίες καθαρισμού προχώρησαν μέσα στο ποτάμι οι κάτοικοι και οι ιδιοκτήτες γης στην κοιλάδα του Κερίτη συμφώνησαν να μην προχωρήσουν άμεσα σε ασφαλιστικά μέτρα και σε διαμαρτυρία.
Μάλιστα σήμερα το μεσημέρι θα έχουν συνάντηση με μηχανικό της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων προκειμένου να τον ενημερώσουν για την ανάγκη να καθαριστεί ο Κερίτης στο τμήμα του από τα Δρακιανά μέχρι την Εθνική οδό καθώς σε αντίθετη περίπτωση μια απλή βροχή είναι ικανή να “πνίξει” και πάλι περιουσίες σε όλη την περιοχή όπως ακριβώς έγινε και τον περασμένο Φεβρουάριο.
Οι κάτοικοι τόνισαν πως αν δεν δουν τις εργασίες να προχωρούν από τη Δευτέρα θα κινηθούν προς κάθε κατεύθυνση (αντιπεριφερειάρχη, Δήμαρχο) ενώ θα προχωρήσουν και νομικά με εξώδικο ή ασφαλιστικά μέτρα κατά παντός υπευθύνου και ενημέρωση του εισαγγελέα Χανίων για την κατάσταση. Στη συνάντηση επισημάνθηκε ότι παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις της Περιφέρειας για άμεσο καθαρισμό του ποταμού αυτός παραμένει φραγμένος, ενώ την ίδια ώρα τα μηχανήματα εργάζονταν για τον καθαρισμό περιουσιών στην όχθη του Κερίτη!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.