Μουσείο Τυπογραφείας

Εμβαθύνοντας στην ομορφιά του μινιμαλισμού

Σε επαφή με τη γοητεία και την ομορφιά του μινιμαλισμού, ως την τέχνη του ελάχιστου που βασίζεται στη δύναμη της αφαίρεσης, φέρνει στο κοινό η έκθεση φωτογραφίας των μελών του Τμήματος Χανίων της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης (ΕΦΕΚ) με τίτλο “Architecture & minimal”, η οποία εγκαινιάστηκε χθες στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στο Μεγάλο Αρσενάλι.
Πρόκειται για μια έκθεση που φιλοξενούνται 50 έργα φωτογραφίας τα οποία δημιούργησαν 20 μέλη της ΕΦΕΚ τον τελευταίο 1,5 χρόνο.
Στα έργα των καλλιτεχνών κυριαρχούν τα μοντέρνα κτίρια, μεταξύ των οποίων δεσπόζουσα θέση έχει η Πολυτεχνειούπολη στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου, ενώ οι φωτογράφοι αναδεικνύουν τα θέματά τους αξιοποιώντας άλλοτε το φως και τη σκιά κι άλλοτε τα χρώματα και τις γραμμές.
Πριν τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκε εσπερίδα στην οποία ο αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης  Νικόλαος Σκουτέλης μίλησε με θέμα τη φωτογράφηση της αρχιτεκτονικής στις μέρες μας, ενώ νωρίτερα η Αλεξάνδρα Κουρουτάκη, η οποία εργάζεται ως  διδακτικό προσωπικό στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης αναφέρθηκε στην αισθητική του μινιμαλισμού στις εικαστικές τέχνες και τη φωτογραφία.
«Οι φωτογράφοι που συμμετέχουν στην έκθεση ασχολήθηκαν τον τελευταίο 1,5 χρόνο με το θέμα εστιάζοντας σε κτίρια του εξωτερικού αλλά και δικά μας όπως του Πολυτεχνείου Κρήτης, το οποίο αποτελεί πραγματικά ένα πολύ ενδιαφέρον αρχιτεκτονικό συγκρότημα», σημείωσε ο επιμελητής της έκθεσης – φωτογράφος Γιώργος Μπαλαδάκης.
Η έκθεση που συνδιοργανώνεται από τους Δήμο Χανίων, ΚΑΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ και Πολυτεχνείο Κρήτης, θα διαρκέσει έως τις 11 Φεβρουαρίου και θα λειτουργεί καθημερινά 10 π.μ. – 1 μ.μ. και 6 μ.μ. – 9 μ.μ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.