Μουσείο Τυπογραφείας

Ελπίδες αλλαγής και παροχολογία

Περιμένει ο κόσμος τις προεκλογικές παροχές μέσα στην απογοήτευσή του για την κατάσταση που έχει περιέλθει εδώ και τόσα πολλά χρόνια.
Οι συνταξιούχοι εξακολουθούν να συντηρούν ολόκληρες οικογένειες, η ανεργία πλήττει τα νεότερα ζευγάρια που δεν κάνουν πλέον παιδιά γιατί δεν μπορούν να τα θρέψουν και όλα αυτά τη στιγμή που το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα διογκώνεται, με προεξάρχουσα την υπογεννητικότητα αλλά και τη μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό.
Είναι περίεργο αλλά στην Ελλάδα κάποιοι πολιτικοί επιμένουν ακόμη να φανφαρίζουν περί «ανάδυσης της χώρας από τις στάχτες» και δυνατότητα οικονομικής ανόδου, αφού προηγουμένως σχεδόν από το ξεκίνημα της κρίσης τα κόμματα εξουσίας υπόσχονταν ανενδοίαστα σύντομη επιστροφή στις αγορές και σταδιακή ομαλοποίηση των οικονομικών δεικτών.
Αυτού του είδους το ύπουλο παιχνίδι επηρεάζει βέβαια κάποιους πολίτες, η πλειοψηφία όμως δεν φαίνεται να “τσιμπάει”. Παρόλα αυτά ο κόσμος -όπως προείπα- περιμένει και παρακολουθεί τον… πλειστηριασμό παροχών μεταξύ κυβέρνησης – αντιπολίτευσης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.