Μουσείο Τυπογραφείας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΝΙΩΝ:

Ελλείψεις και κενά για μια ακόμη σχολική χρονιά

KODAK Digital Still CameraΓια υποστελέχωση και ελλείψεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και ειδικής αγωγής, έκανε λόγο ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στα γραφεία του στην οδό Μπουνιαλή.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Σεραφείμ Ρίζο – μέχρι και σήμερα- υπάρχουν 180 κενά εκπαιδευτικών κυρίως ειδικοτήτων και ειδικής αγωγής σε σχολεία του Νομού. Ο ίδιος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι το ολοήμερο σχολείο «θα εξακολουθεί να λειτουργεί με εκ’ περιτροπής εναλλαγή των εκπαιδευτικών του». «Αντίστοιχα κινείται (η κυβέρνηση) και στο νηπιαγωγείο που στην ουσία διαλύει το θεσμό το ολοήμερου νηπιαγωγείου» σημείωσε.
Για το κτηριακό πρόβλημα σε δημοτικά σχολεία των Χανίων ο κ. Ρίζος επεσήμανε ότι και φέτος «παιδιά θα εξακολουθούν να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ» αναφέροντας ως παράδειγμα το Δ.Σ Περιβολίων και το 2ο Δ.Σ Νέας Κυδωνίας. «Παρά το ότι στα ΜΜΕ φαίνεται αυτές τις μέρες ότι από πλευράς του Δήμου (Χανίων) γίνονται κάποια έργα, αυτό περισσότερο έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα παρά ουσιαστικό. Πέρυσι υπήρχαν 20 σχολεία που είχαν πλημμυρίσει και σε αυτά έχουν γίνει ελάχιστα έργα αποκατάστασης των ζημιών» σημείωσε.
Στο ίδιο μήκος κύματος όσον αφορά τα κενά και τις ελλείψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και παράλληλης στήριξης, μίλησαν ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αντώνης Τσαλαπάκης και το μέλος του Δ.Σ Ντίνα Κληρονόμου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.