Μουσείο Τυπογραφείας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Νέες αντιδράσεις στην εκχώρηση του αεροδρομίου

“Ελλειπέστατο” χαρακτηρίζει το έγγραφο της Κομισιόν

Ως ελλειπέστατο και ανεπίτρεπτο χαρακτηρίζουν τα μέλη της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» το έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το οποίο δίνει το “πράσινο” φως στην εκχώρηση των αεροδρομίων.

  • Από αριστερά τα μέλη της Πρωτοβουλίας κ. Α. Σκαμνάκης, ο κ. Σ. Χιωτάκης και ο κ. Κ. Σταυρουλάκης

Ως ελλειπέστατο και ανεπίτρεπτο χαρακτηρίζουν τα μέλη της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου “Δασκαλογιάννης” το έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το οποίο δίνει το “πράσινο” φως στην εκχώρηση των αεροδρομίων.

Όπως επεσήμαναν μέλη της Πρωτοβουλίας κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου την Δευτέρα το βράδυ. θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προκειμένου να προσβάλουν το επίμαχο έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας στις 17 Μαρτίου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σκαμνάκης «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακάμπτει σημαντικές κρατικές ενισχύσεις που γίνονται είτε από την σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου με την Fraport και αφορούν κυρίως τις ενισχύσεις ανακατασκευής των αεροδρομίων Μακεδονίας, Χανίων και Σκιάθου ύψους 500 εκατομμυρίων. Συνεπώς, το έγγραφο που στέλνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενισχύει την Fraport ως μία ιδιωτική εταιρία, δεν αντιλαμβάνεται το έγγραφο αυτό, ότι υπάρχουν και άλλου είδους κρατικές ενισχύσεις και υπό αυτή την έννοια εμείς το έγγραφο το θεωρούμε ελλειπές».

Όσον αφορά την απάντηση της Επιτροπής Αναφοράς το μέλος της Πρωτοβουλίας, Σήφης Χιωτάκης ξεκαθάρισε πως «η Ο.ΣΥ.ΠΑ είχε κάνει το αίτημα στις 16 του Σεπτέμβρη στην Επιτροπή Αναφοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Επιτροπή απάντησε στην 1η Μαρτίου, δεν απάντησε θετικά όπως γράφεται. Απάντησε ότι το αίτημά σας έγινε δεκτό και θα το στείλουμε στις διάφορες Επιτροπές. Επιτροπή Ανταγωνισμού κτλ. Άρα αυτή την στιγμή η διαδρομή συνεχίζεται».

Από την πλευρά του το μέλος της Πρωτοβουλίας Κώστας Σταυρουλάκης στάθηκε στην αποψίλωση των Πυροσβεστικών Σταθμών Καντάνου και Κισάμου για την πυροσβεστική κάλυψη των αεροδρομίων τονίζοντας πως «χωρίς να σταθμίσει προβλήματα η Fraport τοπικά αποψιλώνει πυροσβέστες από θέσεις όπως η Κίσαμος και η Κάντανος και τους οδηγεί στην Σούδα ή ακόμα και σε νησιά του Αιγαίου, όπως η Σαντορίνη. Αγνοεί τα τοπικά προβλήματα» ενώ επεσήμανε πως η «εταιρεία θα καταβάλει τα 11 εκ. ευρώ ετησίως στο κράτος τα οποία θα τα εισπράττει ι από τους επιβάτες από το ειδικό “τέλος ασφαλείας”». τόνισε ο κ. Σταυρουλάκης.

ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΣΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Οπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, αμέσως μετά το πέρας της παρέλασης της 25ης Μαρτίου η Πρωτοβουλία διοργανώνει μουσικοχορευτική εκδήλωση με κρητικό χορό και τραγούδια στην Δημοτική Αγορά ενώ θα υπάρξει και διανομή ενημερωτικού υλικού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.