Μουσείο Τυπογραφείας

Ελληνορωσικές μπίζνες

≈–…”«Ã« ≈–…” ≈ÿ« ‘œ’ –—œ≈ƒ—œ’ ‘«” —Ÿ”… «” œÃœ”–œÕƒ…¡” ¬À¡Õ‘…Ã…— –œ’‘…Õ ”‘«Õ ≈ÀÀ¡ƒ¡ ’–œ√—¡÷≈” ”’Ã÷ŸÕ…ŸÕ Ã≈ ‘œÕ –—Ÿ»’–œ’—√œ” ¡À≈Œ«” ‘”…–—¡”Προσπαθεί να επανορθώσει τις σχέσεις με τη Ρωσία ο Ελληνας πρωθυπουργός με το επικείμενο ταξίδι του στη Μόσχα και όλοι αναρωτιούνται αν το εμπορικό παιχνίδι και δη το ενεργειακό αλλά και το εξοπλιστικό, εξακολουθούν να βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας των ελληνορωσικών σχέσεων που πέρασαν πρόσφατα σοβαρή κρίση, την ίδια στιγμή που οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις λόγω της παρατεταμένης ψύχρας μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ, έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο, παρά το γεγονός της παρουσίας του αρχικά όχι και τόσο δημοφιλούς και αρεστού στην ελληνική κυβέρνηση Ντόναλντ Τραμπ.

Πάνω απ’ όλα προέχουν τα επενδυτικά παιχνίδια, καθώς δεν βλέπει κανείς αν στην πραγματικότητα συμφέρει την Ελλάδα να διατηρεί καλές σχέσεις με μια χώρα που από τη μια στιγμή στην άλλη γίνεται αγνώριστη με την επιθετική πολιτική της, όπως στην νέα κρίση με την Ουκρανία και τη σύλληψη των 20 ναυτών στην Κριμαία.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως το «αντίπαλο δέος» των ΗΠΑ δεν προκαλεί ενίοτε σοβαρές ανησυχίες με τις αντίστοιχες πολεμοχαρείς πρακτικές. Aπλά, στην περίπτωση της Ρωσίας υπεισέρχονται και άλλοι αστάθμητοι παράγοντες, όπως η επικίνδυνη πολιτική Πούτιν που δεν λέει να αποχωριστεί μιμητικά τις σταλινικές θηριωδίες του παρελθόντος. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.