Μουσείο Τυπογραφείας

Ελληνική πρεμιέρα στην Ιεράπετρα για το νέο ντοκιμαντέρ της Βίκης Αρβελάκη

Eλληνική πρεμιέρα στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας θα κάνει η ταινία “Πρωτόγονη Φωνή”, γυρισμένη εξ’ ολοκλήρου στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου.

Πρόκειται για το τελευταίο ντοκιμαντέρ της Βίκης Αρβελάκη που μιλά για ένα μικρό χωριό της Κρήτης, γίνεται κάτοπτρο όλων των μικρών και ήσυχων χωριών με τους φιλόξενους ανθρώπους που συναντάμε σε κάθε σημείο της γης.
Η ταινία θα προβληθεί και θα διαγωνιστεί στο πλαίσιο του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ιεράπετρας, το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά από 1 – 8 Αυγούστου 2020, μέσα από τον ιστότοπο www.festivalierapetra.gr.

Σύμφωνα με τους συντελεστές του ντοκιμαντέρ, «η επιλογή της ταινίας στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ιεράπετρας αποτελεί μια σημαντική έναρξη για την διαδρομή της. Μιας διαδρομή που θέλουμε να ξεκινά από την Κρήτη, όπως και η ιστορία που αφηγείται το ντοκιμαντέρ».

Η υπόθεση αναφέρεται σε ένα μικρό χωριό διοργανώνει το Μουσικό Διδασκαλείο, βαθιά στην ενδοχώρα της Kρήτης. Εκεί ο Fady, ένας ταξιδιώτης του κόσμου, ανακαλύπτει τους ήχους της λύρας. Η δυνατότητα του ανθρώπου να υπερβεί την ταυτότητά και την καταγωγή του, συντελούνταν πάντα μέ την ίδια πανίσχυρη γλώσσα επικοινωνίας. Tην μουσική.

Σκηνοθεσία : Βίκη Αρβελάκη
Διεύθυνση Φωτογραφίας : Σταύρος Παπαδημητρίου | Γιώργος Δαράκης
Διέυθυνση Πραγωγής : Χρύσα Καπαγιωρίδου
Βοηθός Παραγωγής : Νικολέττα Φιλίππου
Παραγωγή : Cyclos film
Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μέρωνα

Το τρέιλερ της ταινίας:

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.