Μουσείο Τυπογραφείας

Εκτιμήσεις για παραχώρηση εντός τριμήνου για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου

Tην εκτίμηση ότι σε ένα τρίμηνο θα έχει υπογραφεί και επίσημα η σύμβαση παραχωρήσης του στρατόπεδου Μαρκοπούλου στο Δήμο Χανίων, έκανε στα “Χ.Ν.” ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας λίγο μετά το τέλος της συνάντησης που είχε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το πρωί της Δευτέρας.
Ο κ. Βάμβουκα συναντήθηκε με στελέχη της ΥΠΑΑΠΕΔ (Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων) που παρέλαβαν το προσχέδιο και την οικονομοτεχνική μελέτη του Δήμου Χανίων για τη διαχείριση του πρώην στρατοπέδου. «Τα στελέχη της ΥΠΑΑΠΕΔ βρήκαν πολύ καλό το σχέδιο μας. Από τις δημόσιες επενδύσεις θα δοθεί το 1 εκ. ευρώ για τη μετεγκατάσταση του στρατοπέδου στην Αγιά» ανάφερε ο δήμαρχος.
Αναφορικά με το ότι το στρ. Μαρκοπούλου είναι στα ακίνητα που έχουν εγγραφεί στο “Υπερταμείο” ο κ. Βάμβουκας είπε πως «τα στελέχη του Υπουργείου είπαν αυτό που έχω αναφέρει από την πρώτη στιγμή. Δεν μπορεί να παραχωρηθεί στην ΕΤΑΔ το στρατόπεδο Μαρκοπούλου αφού είναι ακόμα ενεργό και είναι σφάλμα των υπηρεσιάκων. Μάλιστα το ΤΕΘΑ (Ταμείο Εθνικής Άμυνας) έχει στείλει ήδη τα σχετικά έγγραφα ώστε να εξαιρεθεί το στρατόπεδο Μαρκοπούλου».

Αναλυτικό ρεπορτάζ στα “Χ.ν” της Τρίτης

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.