Μουσείο Τυπογραφείας

Εκθέσεις

Σύλλογος Γυναικών Καλλιτεχνών “Ιρις”
Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται η Έκθεση Εικαστικής Δημιουργίας του Συλλόγου Γυναικών Καλλιτεχνών Χανίων «ΙΡΙΣ», που συνδιοργανώνουν στην Πύλη της Άμμου (Sabbionara) ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και ο Σύλλογος, με τίτλο ΙΡΙΔΙΣΜΟΙ 2019 και θέμα τη  Φύση και το Περιβάλλον. Η τελευταία (μουσική) εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 8.30 μ.μ., με τραγούδια με στοιχεία από τη Φύση που αποδίδουν η  Ζαχαρένια Σημανδηράκη (φωνή) και ο Στέλιος Γαζιώτης (πλήκτρα – ενορχήστρωση). Και σε αυτήν την εκδήλωση θα προσφερθούν και πάλι σ’ όλους τους παρευρισκόμενους μικρά φυτώρια με χαρακτηριστικά δείγματα της κρητικής χλωρίδας.
Στην Έκθεση που τελεί υπό την αιγίδα του Διαπολιτισμικού Ευρωμεσογειακού Κέντρου UNESCO κι είναι ενταγμένη στο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2018» του Δήμου Χανίων, συμμετέχουν οι καλλιτέχνιδες:
Ζωγραφική: Γλαμπεδάκη Χρυσούλα, Καπετανάκη Δήμητρα, Καπνισάκη Αντιγόνη, Καρβούνη Αγάθη, Λατινάκη Τζένη, Μανωλάκη Νεκταρία, Πατεράκη Μαρία, Πολυχρονάκη Αντωνία, Φραγκεδάκη Έλενα (ζωγραφική – κολλάζ), Χαραλαμπάκη Εύα, Χατζηδάκη Ευαγγελία, Χατζηκυριάκου Μάντη (ζωγραφική σε πέτρα).
Φωτογραφία: Γολσουσίδου Σοφία, Κατσιφαράκη Ελευθερία, Σημανδηράκη Άννα, Σημανδηράκη Ζαχαρένια Τσαπάκη Μαρία.
Αγιογραφία: Ανδρουλάκη Ελευθερία, Αρβανίτη – Χομπιτάκη Κυριακή, Μαρκουλάκη Ελένη, Τσιλιμιγκάκη Κατερίνα.
Ξυλογλυπτική: Μανουσάκη Θάλεια
Κρητική φορεσιά: Καπαδουκάκη Ρένα
Ώρες επισκέψεων: καθημερινά 11.00 – 14.00 και 19.00 – 22.00
Είσοδος ελεύθερη στην Έκθεση και τις εκδηλώσεις.

Ομιλος Φίλων Τέχνης στο Γιαλί Τζαμισί
Εκθεση γλυπτικής, ζωγραφικής, αγιογραφίας, μεταλλοτεχνικής, διοργανώνει ο “Ομιλος Φίλων της Τέχνης” από 24 έως 30 Σεπτεμβρίου στο Γιαλί Τζαμισί στο παλιό λιμάνι. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10.30 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 6.30 έως τις 10.30 μ.μ..

Renata Kusik – Plonka στην Πύλη Σαμπιονάρα
Εκθεση ζωγραφικής της Renata Kusik – Plonka με τίτλο: “Ευχές από τα Χανιά (Wishes from Chania) 2019” θα πραγματοποιηθεί στην Πύλη της Αμμου (Σαμπιονάρα) από 26 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 4 μ.μ. έως τις 10 μ.μ..

Νίκος Γεωργόπουλος στη Δημοτική Πινακοθήκη
Συνεχίζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων η έκθεση με έργα του εικαστικού καλλιτέχνη Νίκου Γεωργόπουλου με τίτλο “Από την αφαίρεση στην Αναπαράσταση”.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 2 Νοεμβρίου με ωράριο λειτουργίας :
Δευτέρα έως και Σάββατο 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 6 μ.μ. – 9 μ.μ..
Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Βάσω Πετρουλάκη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.