Μουσείο Τυπογραφείας

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΧΑΝΙΩΤΙΣΣΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥ

Εκθεση στο Βερολίνο με αναφορές στον μινωικό πολιτισμό

Η αρχαιολόγος δρ Αννα Σημανδηράκη - Γκρίμσω.Μία επιστημονική έκθεση ελληνικού αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος πρόκειται να εγκαινιαστεί στο Πανεπιστήμιο Χούμπολντ του Βερολίνου στη Γερμανία στις 15 Σεπτεμβρίου,  με διάρκεια έως και 31 Μαρτίου του 2018. Επιμελητές είναι η Χανιώτισσα αρχαιολόγος Δρ. Άννα Σημανδηράκη-Γκρίμσω και ο Φέλιξ Ζάτλερ.
Στην έκθεση “Γνώση Αντιγράφων – Μία Αρχαιολογία του Πολλαπλού Παρελθόντος” στον εκθεσιακό χώρο Tieranatomisches Theater παρουσιάζονται αντίγραφα αρχαιολογικών ευρημάτων από το Μινωικό και το Μυκηναϊκό πολιτισμό της Εποχής του Χαλκού στην Ελλάδα, μέσα από καλλιτεχνικές και μουσειακές εφαρμογές. Π.χ. σε εφαρμογή ειδικά σχεδιασμένη για την έκθεση ερευνάται, ερμηνεύεται και παρουσιάζεται η ιστορία του αντιγράφου του ‘Θρόνου του Μίνωα’ από την Κνωσό, το οποίο εγκαταστάθηκε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης το 1913.
Η έκθεση δημιουργήθηκε στο πλαίσιο ενός διεπιστημονικού ερευνητικού προγράμματος, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Χούμπολντ. Η έρευνα επιχορηγείται από το πρόγραμμα “International Museum Fellowship” του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Ιδρύματος Πολιτισμού. Η Αρχαιολόγος Δρ. Άννα Σημανδηράκη-Γκρίμσω (Επιμελήτρια) σχεδίασε την έκθεση μαζί με τον Φέλιξ Ζάτλερ (ιδέα, Επιμελητής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής), τον Κόνραντ Ανγκερμούλερ (Σχεδιαστής) και την ομάδα του Tieranatomisches Theater.

The Design Bar
Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.