Μουσείο Τυπογραφείας

Έκτακτη πιστωτική γραμμή για τους αγρότες

Δυνατότητα προκαταβολής του τσεκ (άμεσες ενισχύσεις 2020) ακόμα και σήμερα, πλήρη ευελιξία στον τρόπο υλοποίησης των επενδυτικών προγραμμάτων, έκτακτες δανειοδοτήσεις και τρένα με αγρεργάτες, εξετάζουν οι Βρυξέλλες μετά από πρόταση και του Ευρωκοινοβουλίου, σύμφωνα με το agronews.

Tη δέσμη μέτρων παρέδωσε με εντολή του Ευρωκοινοβουλίου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας της Ευρωβουλής Norbert Lins στον Επίτροπο Γεωργίας, Γιάνους Βοϊγιετσόφσκι ενόψει της συζήτησής του με τους αρμόδιους υπουργούς το μεσημέρι της 25ης Μαΐου.

Σε αυτήν περιλαμβάνονται η μέγιστη ευελιξία στο χρόνο καταβολής πληρωμών άμεσων ενισχύσεων, η ιδιωτική αποθεματοποίηση σειράς προϊόντων, η μίσθωση μεταφορικών μέσων για αγρεργάτες και το άνοιγμα έκτακτης πιστωτικής γραμμής μόνο για αγρότες.

Τα μέτρα λοιπόν που τίθενται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μετά και το γράμμα του επικεφαλής της Επιτροπής Γεωργίας της Ευρωβουλής είναι:

Μέγιστη ευελιξία στο χρόνο καταβολής πληρωμών άμεσων ενισχύσεων, σε διοικητικούς ελέγχους και παρόμοιες παρεκτροπές στα Μέτρα Αγροτικής Ανάπτυξης μέχρι το τέλος του 2020.

Θέσπιση «πράσινης γραμμής» στα σύνορα για όλα τα αγροεφόδια (λιπάσματα, σπόροι, φυτοπροστατευτικά) όπως γίνεται με τα τρόφιμα.

Μίσθωση μεταφορικών μέσων όπως τρένων, λεωφορείων, αεροπλάνων για τη μεταφορά αγρεργατών για τις ανάγκες σε δενδροκαλλιέργειες, κηπευτικά και αμπέλια εκ περιτροπής του κλεισίματος των συνόρων.

Ολοκληρωμένη στρατηγική παρόμοια με εκείνη της κρίσης γάλακτος το 2016, με στήριξη των τομέων που πλήττονται

Ενεργοποίηση έκτακτης πιστωτικής γραμμής για αγρότες

Ειδικά μέτρα για ευπαθή και ευαλλοίωτα αγροτικά προϊόντα όπου δεν υπάρχουν εναλλακτικές αγορές, με διάθεσή τους μέσω του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους.

Ενίσχυση ιδιωτικής αποθεματοποίησης σε τρόφιμα που επλήγησαν από το κλείσιμο εστιατορίων και ξενοδοχείων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.