Μουσείο Τυπογραφείας

Εκλογές χωρίς μακιγιάζ

¬œ’À≈’‘… ≈” ≈ Àœ√≈” 2015-¡»«Õ¡Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου, φαίνεται να είναι οι πιο ξεκάθαρες των τελευταίων ετών. Πρόσωπα και κόμματα -είτε το επιδιώκουν είτε όχι- αδυνατούν πλέον να κρύψουν την πραγματική τους ταυτότητα. Πλέον κανείς δεν μπορεί να πει “δεν ήξερα”, “προδόθηκα”. Κοψοχέρηδες σε τούτη την εκλογική αναμέτρηση δεν υπάρχουν.

Βάσει των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών, με ισχυρό προβάδισμα μπαίνει σε τούτη την “κούρσα” η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο ίδιος ποντάρει σε ένα πιο “φιλελεύθερο” προφίλ, επιχειρώντας ν’ απαγκιστρωθεί από τα βαρίδια της λαϊκίστικης δεξιάς και της ακραίας ρητορικής που στεγάστηκε στα πάνω πατώματα της δεξιάς πολυκατοικίας τα περασμένα χρόνια. Ρεαλιστικά μιλώντας, η Νέα Δημοκρατία δεν χρειάζεται ίσως να πει πολλά σε αυτές τις εκλογές. Η οικονομική πραγματικότητα που έφτιαξαν δανειστές και ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια είναι ουσιαστικά “κομμένη και ραμμένη” στα μέτρα της.

Για την ανατροπή “παίζει” το κυβερνών κόμμα. Η διαχείριση των τελευταίων ετών από τον ΣΥΡΙΖΑ, κατέστησε σαφές πως κάθε συσχετισμός της “αριστεράς” μαζί του είναι αυθαίρετος. Χωρίς πολλά λόγια, η αριστερά δεν υποθηκεύει δημόσια περιουσία, δεν εφαρμόζει μνημονιακές πολιτικές, δεν συνεργάζεται με ακροδεξιές δυνάμεις. Σήμερα, με μια μάλλον οπορτουνιστική λογική επιχειρεί ένα… προοδευτικό ρεσάλτο προς τον
-παραδοσιακά ισχυρό στην Ελλάδα- χώρο της κεντροαριστεράς.

Την προσπάθεια αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, ευνοεί ο δεύτερος θάνατος του ΠΑΣΟΚ. Ως ΚΙΝΑΛ πλέον, έπαψε(;) να κυνηγά την ουρά του και φαίνεται να καταλήγει η ουρά του ΣΥΡΙΖΑ. Το πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα εξουσίας, θυμίζει σήμερα σαπουνόπερα, με τις έριδες των δελφίνων να μονοπωλούν το ενδιαφέρον, ξεμακραίνοντάς το κι άλλο από την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου.

Για τις θέσεις 3 – 4 θα “παλέψει” το ΚΚΕ, με τις σαφείς θέσεις του και το γνώριμο ακροατήριο, ενώ είσοδο στη βουλή θα διεκδικήσει ξανά το ναζιστικό μόρφωμα, ψαρεύοντας πλέον από την ίδια δεξαμενή με τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Μεγάλο ερωτηματικό (ως προς το “ταβάνι” του) αυτής της εκλογικής μάχης παραμένει το “ΜέΡΑ25”. Το μέτωπο του Γιάνη Βαρουφάκη που μέσα σε διάστημα ενός μηνός κατάφερε να διεκδικήσει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο την έδρα στην ευρωβουλή. Με φιλευρωπαϊκό προσανατολισμό, το ΜέΡΑ25 έρχεται να υπενθυμίσει αυτό που “ξέχασε” ο ΣΥΡΙΖΑ. Οτι την κρίση έπρεπε να την μετράμε σε ζωές και όχι σε αριθμούς.

Το δικό της αγώνα θα δώσει και η Πλεύση Ελευθερίας, ποντάροντας στη ριζοσπαστική ρητορική και τη δυναμική προσωπικότητα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ολα ξεκάθαρα λοιπόν. Ολα στην κρίση των πολιτών. Εκλογές χωρίς μακιγιάζ της 7ης Ιουλίου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.