Μουσείο Τυπογραφείας

Εκκληση για τα αβοκάντο

Οι κακές συνήθειες, δύσκολα αλλάζουν στα Χανιά. Ετσι και φέτος, παρατηρείται το φαινόμενο της εξαιρετικά πρώιμης συλλογής καρπών αβοκάντο, από καλλιεργητές που προσπαθούν να πιάσουν υψηλές τιμές. Οπως επισημαίνει όμως η Ομάδα Παραγωγών που επικοινώνησε με τα “Χ.ν.”, αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος, το οποίο θα το βρουν όλοι οι παραγωγοί του νομού Χανίων μπροστά τους στο μέλλον. Αυτή την περίοδο τα αβοκάντο δεν έχουν ωριμάσει ακόμα, δεν έχουν τα απαραίτητα λιπαρά και έτσι αν διατίθενται στην αγορά δυσφημείται το τοπικό προϊόν . Το κέρδος είναι πρόσκαιρο λοιπόν και δυσανάλογο με τη μελλοντική ζημιά που θα προκαλέσει προβλήματα σε όλους. Υπομονή και μέσω της υψηλής ποιότητας τα κέρδη θα είναι καλά για όλους!

2 Σχόλια

  • [Γιακουμάκης Λευτερης] ~ ~ ~ Απάντηση

    Μην περιμένετε φιλότιμο από λίγους βέβαια παραγωγούς αβοκάντο με την πρώημη συγκομηδη.Μόνο με απαγορευτική διάταξη ως προς το χρόνο συγκομηδης θα διορθοθη το κακό.

  • [Γιάννης Κόκκαλης] ~ ~ ~ Απάντηση

    Όταν ζούσαμε στο Ρέθυμνο, περιμέναμε πώς και πώς τα αβοκάντο από τα Χανιά στην αρχή του χειμώνα. Τα καλύτερα ήταν μετά τα Χριστούγεννα. Η γεύση τους απείρως καλύτερη απ’ αυτήν των εισαγόμενων. Γιατί δεν αφήνετε το φρούτο να ωριμάσει σωστά; Εμείς που αγαπάμε το ελληνικό αβοκάντο ξέρουμε πότε πρέπει να το αγοράσουμε. Κρίμα είναι να βγάζετε σκάρτο προϊόν στην αγορά. Παρόλο που μπορούμε να αγοράσουμε αβοκάντο από άλλες χώρες, περιμένουμε το καλό ποιοτικά και γευστικά χανιώτικο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.