Μουσείο Τυπογραφείας

Έκκληση για εθελοντές στην παιδική βιβιλιοθήκη

vivlioΈκκληση στους εκπαιδευτικούς των Χανίων απευθύνουν τα Συσσίτια της Σπλάντζιας ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία της παιδικής βιβλιοθήκης στη δομή.
Με επιστολή προς τον Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών αλλά και την ΕΛΜΕ, τα συσσίτια που από το 1965 στηρίζουν τους άπορους συμπολίτες μας στα Χανιά, τονίζουν ότι η μία εθελόντρια που υπάρχει σήμερα στη βιβλιοθήκη δεν αρκεί για να καλύψει όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Γι’ αυτό ζητούν από τους εκπαιδευτικούς να συνδράμουν στο έργο της παιδικής βιβλιοθήκης και ναδηλώσουν συμμετοχή στον συντονισμό της δράσης επικοινωνώντας με τα τηλέφωνα: 2821086803 και 6976677743.
Η παιδική βιβλιοθήκη λεειτουργεί τρείς ώρες καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου. Απασχολεί περίπου 20 παιδιά (ο αριθμός δεν είναι ίδιος όλες τις ημέρες) που δραστηριοποιούνται με τις βασικές αρχές της πληροφορικής με εργασίες του σχολείου και με παιχνίδια. Στον ημιώροφο της αίθουσας υπάρχουν τα υλικά για κατασκευές που φτιάχνουν τα παιδιά. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα δανεισμού βιβλίων στα παιδιά που έρχονται.
Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, το έργο της βιβλιοθήκης είναι πολύ σημαντικό. Έρχονται παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα αγοράς υπολογιστή για τις εργασίες τους και επίσης παιδιά που οι γονείς είναι μετανάστες και δεν γνωρίζουν τη γλώσσα καλά ώστε να βοηθήσουν οι ίδιοι τα παιδιά στη μελέτη τους. Εκτός των παραπάνω τα παιδιά αναπτύσσουν την κοινωνικότητά τους, δημιουργώντας και παίζοντας ομαδικά, περνώντας όμορφα και δημιουργικά την ώρα τους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.