Μουσείο Τυπογραφείας

Εκδηλώσεις στα Αρχαιολογικά Μουσεία σε Κίσαμο και Χανιά

35Εκδηλώσεις στα Αρχαιολογικά Μουσεία Χανίων και Κισάμου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Αφορμή αποτελεί ο εορτασμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017 (22 έως 24 Σεπτεμβρίου) με θεματική την ή τις «ΠΟΛ(ε)ΙΣ», στον οποίο συμμετέχει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων.
Ο εορτασμός συντονίζεται από τη Διεύθυνση Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Οπως ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου:
•Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (Χάληδων 28,  2821090334) στις 7 μ.μ. – 8 μ.μ. θεματική ξενάγηση για την αρχαία Κυδωνία σε οικογένειες μεταναστών που ζουν και δραστηριοποιούνται στα Χανιά (σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία Μεταναστών). Πληροφορίες-Δηλώσεις συμμετοχής: Κατάκη Ευθυμία (ekataki@culture.gr), αρχαιολόγος, τηλ.: 282 1094 487.
Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά στον εξωτερικό κήπο του Μουσείου με τους Yar Aman, ένα 25μελές μουσικό σχήμα με έγχορδα, κρουστά και πνευστά όργανα, σε ένα πολυπολιτισμικό μουσικό ταξίδι σε «πόλ(ε)ις» της Μεσογείου και των Βαλκανίων.
•Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κισάμου (πλατεία Στρατηγού Τζανακάκη, 2822083308) στις 9 π.μ. – 12 μ.μ.:  Θεματική ξενάγηση σε επιλεγμένα εκθέματα στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου, με θέμα την «Πόλις Κράτος – H Πολυρρήνια μέσα από τις επιγραφές της» από την αρχαιολόγο Μαρία Σκόρδου καθώς και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας (Ε΄ & ΣΤ΄ τάξη) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Συμμετοχή μόνο με τηλεφωνική κράτηση.
Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής: Σκόρδου Μαρία (mskordou@culture.gr), αρχαιολόγος, 282 1094487.

The Design Bar
Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.