Μουσείο Τυπογραφείας

Εκδηλώσεις μνήμης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 152 χρόνια Αρκαδικής εθελοθυσίας στη Μελβούρνη της Αυστραλίας στο πλαίσιο του φεστιβάλ: “Αρκαδία”.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν δυο χοροδιδάσκαλοί από τον  Λαογραφικό Όμιλο “Τζανιδάκη” και κάλυψαν καλλιτεχνικά  ο Δημήτρης Βερεράκης από τον Κρουσώνα Ηρακλείου  και ο Νίκος Λαυρεντάκης  από την Νεάπολη Λασιθίου. Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων ήταν η Πανηγυρική Χοροεσπερίδα στο “Κρητικό Χωριό” της  Μελβούρνης. Με ανακοίνωσή της η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης σημειώνει ότι τις εκδηλώσεις τίμησαν, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος της  Ιεράς Αρχιεπισκοπής  Αυστραλίας Πάτερ Σπυρίδων Μπόνιας, ο Γενικός Πρόξενος  της  Ελλάδος  στην Μελβούρνη Δημήτρης Μιχαλόπουλος, κ.α.
Επίσης, τις εκδηλώσεις τίμησαν ο  Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Βενιζέλος” Νικόλαος Παπαδάκης, ο Επιστημονικός Συνεργάτης και υπεύθυνος Εκδόσεων του Ιδρύματος Γεώργιος Κουκουράκης, το μέλος της διοικούσας επιτροπής του παραρτήματος Αττικής του Ιδρύματος  Σταύρος Νικηφοράκης, ο δάσκαλος, λογοτέχνης και δημοσιογράφος της εφημερίδας “Χανιώτικα νέα” Βαγγέλης Κακατσάκης, οι οποίοι ήταν καλεσμένοι της Κρητικής Αδελφότητας Μελβούρνης για ειδικές εκδηλώσεις για τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.