Μουσείο Τυπογραφείας

Εκδηλώσεις για το “Ετος Ερωτόκριτου”

Εκδηλώσεις οργανώνονται στα Χανιά στο πλαίσιο του εορτασμού του “Ετους Ερωτόκριτου”.
Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν μουσική παράσταση στις 12 Μαίου και εσπερίδα στις 13 του μηνός.
Η Περιφέρεια Κρήτης, όπως ανακοίνωσε χθες, οργανώνει την Κυριακή στα Χανιά την εκδήλωση «Συναυλιακός  Ερωτόκριτος του Δημήτρη Μαραμή με το γνωστό  συγκρότημα Vamos Ensemble».
Η εκδήλωση – συναυλία θα έχει ελεύθερη είσοδο και θα πραγματοποιηθεί στις 9  μ.μ. στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης (Παλιό Τελωνείο), στο παλιό λιμάνι Χανίων.
Το έργο είναι βασισμένο στο πρωτότυπο αριστούργημα του Βιτσέντζου Κορνάρου και ερμηνεύουν οι: Θοδωρής Βουτσικάκης, Ιωάννα Φόρτη, Ελένη Δηµοπούλου, Κωστής Μαυρογένης.

ΕΣΠΕΡΙΔΑ
Εσπερίδα με θέμα: “Ο Ερωτόκριτος και η λαϊκή ποιητική παράδοση. Ο διάλογος της μαντινάδας και της ρίμας με τον Ερωτόκριτο του Κορνάρου”, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Μαΐου στις 7.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.
Την εκδήλωση διοργανώνει -συμμετέχοντας στους εορτασμούς του Έτους Ερωτόκριτου- η Εταιρεία Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και με τη συνεργασία πολιτιστικών φορέων της περιοχής.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.