Μουσείο Τυπογραφείας

Εκδηλώσεις για την ημέρα ποίησης

KAM 3Με σειρά εκδηλώσεων, σήμερα και αύριο, εορτάζεται και στα Χανιά η παγκόσμια ημέρα ποίησης.
Εκδήλωση διοργανώνει η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου σήμερα στις 7 μ.μ..
Η εκδήλωση χωρίζεται σε δυο μέρη: α) ποίηση διακεκριμένων Ελλήνων ποιητών και β) ποιήματα μελών της ΕΠΔΧ.  Τα κείμενα αποδίδουν η δικηγόρος κ. Ρόζα Μοτάκη – Κονταδάκη και ο ηθοποιός κ. Μανώλης Ντουκάκης. Συνοδεύει στο πιάνο ο κ. Στέλιος Γαζιώτης. Συντονισμός εκδήλωσης: Ζαχαρένια Σημανδηράκη, Πρόεδρος της ΕΠΔΧ. Είσοδος ελεύθερη.

ΣΤΟ ΝΕΩΡΙΟ ΜΟΡΟ
Εκδήλωση, μουσική-ποιητική συνομιλία, αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, διοργανώνουν οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς, το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής & Αυτογνωσίας και το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη σήμερα στις 8 μ.μ. στο Νεώριο Μόρο.
Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει:
•«Αναφορά στον Ποιητή Νίκο Καζαντζάκη», Σήφης Μιχελογιάννης, αντιπροέδρος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη.
•«Ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών», κείμενο: Αργυρώ Δελλή, θεατρική ανάγνωση: Λευτέρης Μποτωνάκης.
Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει:
•«Τα Χανιά των Ποιητών», Άννα Λαμπαρδάκη, φιλόλογος.
•«Ποιητικές Συνομιλίες»: Χριστίνα Βεριβάκη – Μαρία Δασκαλάκη – Λεωνίδας Κακάρογλου – Βαγγέλης Κακατσάκης – Αργυρώ Λουλαδάκη – Βασιλική Λυραντζάκη – Κατερίνα Παπαδάκη – Χρύσα Παπαδάκη – Αντωνία Παπαδοπούλου – Ευάγγελος Ρούσσος – Θεόδωρος Σίδερης – Ανδρομάχη Χουρδάκη.
•«Ποίηση και Μουσική»: Μπέλα Λιονάκη, Δημήτρης Ντρουμπογιάννης & «Μουσικοί Ορίζοντες».

Στο θέατρο “Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Εκδήλωση με τιμώμενο ποιητή τον Αντώνη Φωστιέρη διοργανώνουν στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” αύριο στις 7.30 μ.μ. ο Δήμος Χανίων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Χανίων σε συνεργασία με τις εκδόσεις Καστανιώτη.
Θα μιλήσει η ποιήτρια Νεκταρία Μενδρινού.  Ποιήματα θα διαβάσουν η θεατρολόγος Ρούλα Τατσοπούλου  και μαθητές σχολείων.
Θα προηγηθεί η βράβευση των μαθητών και μαθητριών, που διακρίθηκαν στον 35ο Παγκρήτιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Συνδέσμου Φιλολόγων Χανίων.

ΒΡΑΔΙΑ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟ Κ.Α.Μ.
Οι παραμυθάδες της πόλης των Χανίων, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, διοργανώνουν σήμερα από τις 5.30 μ.μ., στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ), έναν μαραθώνιο αφηγήσεων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.