Μουσείο Τυπογραφείας

Εκδηλώσεις για την Aλωση της Πόλης σε Χανιά και Κίσσαμο

22bΕκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την Άλωση της Πόλης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη στο Ενοριακό Πολιτιστικό Κέντρο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης “Κωνσταντινουπωλειάδα” στα Χανιά και στους χώρους του Τσατσαρωνάκειου Πολύκεντρου στην Κίσσαμο στις 7 μ.μ.
Η εκδήλωση στα Χανιά θα περιλαμβάνει Αρχιερατικό Εσπερινό και ομιλία από τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέαν και παραδοσιακά τραγούδια από την Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Χανίων: “Ο Αγιος Πολύκαρπος”.
Στην εκδήλωση στο Τσατσαρωνάκειο, όπως ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου, κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Νικόλαος Ε. Παπαδογιαννάκης, ομότ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: «Κωνσταντινούπολη 1453:Ύμνος και θρήνος για την Πόλη». Επίκαιρο ριζίτικο θα αποδώσει ο Σύλλογος Ριζιτών «Η ΚΙΣΣΑΜΟΣ» και τραγούδια της Πόλης η Παραδοσιακή Χορωδία του Ωδείου της Ι. Μητροπόλεως. Την εκδήλωση συντονίζει η κ. Αικατερίνη Καρκαλά-Ζορμπά, επιστημονική συνεργάτιδα της ΟΑΚ. Στο φουαγιέ του Τσατσαρωνάκειου θα λειτουργεί έκθεση Αγιογραφίας από τους σπουδαστές των Τμημάτων Σχολής Αγιογραφίας της Μητροπόλεως, οι οποίοι και θα εκθέτουν τα έργα τους.

Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.