Μουσείο Τυπογραφείας

Εκδήλωση στον Φιρκά για την Μάχη της Κρήτης (φωτ.)

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 76ης επετείου της Μάχης της Κρήτης έγιναν τον πρωί της Παρασκευής στο ιστορικό φρούριο Φιρκά του παλιού λιμανιού των Χανίων οι καθιερωμένες επάρσεις των σημαιών των συμμαχικών κρατών με ανάκρουση εθνικού ύμνου από τη μπάντα του πολεμικού Ναυτικού, ενώ τιμές απέδιδαν τρία αγήματα από Στρατό, Αεροπορία και Ναυτικό.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» στρατιωτικές και πολιτικές Αρχές, εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας, Φορέων, Συλλόγων, ξένες αντιπροσωπείες με βετεράνους μαχητές και αρκετός κόσμος.      Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Ναυτικό Μουσείο και στο Γιαλί Τζαμισί που φιλοξενεί έκθεση με θέμα τη Μάχη της Κρήτης στην οποία συμμετείχε  η μπάντα της 5ης Μεραρχίας Κρητών παιανίζοντας διάφορα εμβατήρια.

Μιλώντας στα «Χ.Ν.» ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης υπογράμμισε ότι «με λιτές εκδηλώσεις άρχισε ο εορτασμός της επετείου της Μάχης της Κρήτης και θα κορυφωθεί την Κυριακή στο ιστορικό αεροδρόμιο του Μάλεμε με την παρουσία υψηλών επισκεπτών αλλά και επιζώντων βετεράνων. Φέτος τιμούμε την 76η επέτειο της με όλες τις τιμές για να θυμηθούμε ξανά τους αγώνες του λαού μας, τους αγώνες των κρητικών για έναν αγώνα που  ήταν όχι μόνο για την ελευθερία αλλά για την τιμή και την υπόληψη όλων μας. Σήμερα τελέστηκε η καθιερωμένη έπαρση σημαιών των συμμαχικών δυνάμεων της εποχής εκείνης και θα συνεχίσουμε με αντίστοιχες επισκέψεις τόσο στο Ναυτικό  Μουσείο όσο και στο Γιαλί Τζαμισί. Η Μάχη της Κρήτης πρέπει να διδάσκει τις επόμενες γενιές για να στεκόμαστε όλοι πάντα άξια στους θυσιασθέντες μας».

Ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας τόνισε: «Είναι ιστορικής μνήμης εκδηλώσεις πολύ σημαντικές και πρέπει να τις διατηρήσουμε και να τις αναβαθμίσουμε διότι πραγματικά μας θυμίζουν το ένδοξο παρελθόν μας. Τιμούμε τους ήρωες, τιμούμε τον αγώνα του κρητικού λαού, είμαστε παρόντες κάθε χρόνο εδώ, θυμόμαστε, διδασκόμαστε και υποσχόμαστε ότι κι εμείς θα αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον».

The Design Bar
Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.