Μουσείο Τυπογραφείας

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΛΕΥΚΟΥ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΟΥ

Εκδήλωση στο Μουσείο Τυπογραφίας

30aEκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον σεβασμό στην διαφορετικότητα και την ισότιμη πρόσβαση των τυφλών και μερικώς βλεπόντων ατόμων στην εκπαίδευση και σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας, διοργανώνει το Μουσείο Τυπογραφίας “Γιάννη & Ελένης Γαρεδάκη”  με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στις 10 π.μ. στο αμφιθέατρο του Μουσείου Τυπογραφίας, στο Βιοτεχνικό Πάρκο Σούδας.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσουν μέσα από την δική τους εμπειρία:
•Για την ημέρα Λευκού Μπαστουνιού και για την γραφή Braille, το δικαίωμα στην γνώση και την εκπαίδευση, ο δικηγόρος, υποψήφιος Διδάκτωρ Νομικής Αθηνών, Μάνος Τσιτσιριδάκης.
•Για το δικαίωμα στην προσβασιμότητα και την ανεξάρτητη διαβίωση, αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν στην καθημερινή μετακίνησή τους, η βοηθός φυσικοθεραπευτή, αθλήτρια αγωνιστικής ποδηλασίας ΑΜΕΑ, Εύα Τσιχλάκη.
Μαθητές του Γυμνασίου Βάμου, θα παρουσιάσουν τα συμπεράσματα έρευνας που έκαναν σε δρόμους της πόλης. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν μαθητές από το 2ο, 3ο και 4ο Λύκειο Χανίων καθώς και από το Γυμνάσιο και Λύκειο Σούδας ενώ το κοινό θα μπορεί να απευθύνει ερωτήσεις και να δει το ελληνικό αλφάβητο Braille καθώς και μία γραφομηχανή μέσα από την δωρεά του Φάρου Τυφλών Ελλάδος που παρουσιάζεται στην δεύτερη πτέρυγα του Μουσείου Τυπογραφίας. Είσοδος ελεύθερη.

The Design Bar
Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.