Μουσείο Τυπογραφείας

Εκδήλωση για τις συνθήκες που συνάντησαν τα μέλη του ΚΙΦΑΧ στη Λέσβο

Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για τις συνθήκες, την πραγματικότητα και τις προκλήσεις που συνάντησαν τα μέλη της αποστολής του ΚΙΦΑΧ στη Λέσβο, διοργανώνεται την Πέμπτη 17/12, στις 19.30, στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας στην οδό Νεάρχου. 

Τα μέλη της αποστολής του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Αλληλεγγύης Χανίων και του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων μέλη του ΚΙΦΑΧ επέστρεψαν στις 7/12/2015  από την πρώτη αποστολή ιατρικής βοήθειας και στήριξης στους πρόσφυγες που κατακλύζουν τις παραλίες της Λέσβου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η ανθρωπιστική κρίση που ζούμε και ο αριθμός των προσφύγων του πολέμου και της φτώχειας που αναγκάστηκαν να αφήσουν τις εστίες τους δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης. Ευτυχώς, οι εφεδρείες ανθρωπιάς και αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας υπερνίκησαν τα ρατσιστικά αντανακλαστικά αλλά και τις ελλείψεις του ελληνικού κράτους και έτσι δεν ήρθαμε αντιμέτωποι με ακόμα τραγικότερες εικόνες και πραγματικότητες.

Εκτιμούμε πως όσο ο πόλεμος, η φτώχεια, ο θρησκευτικός φανατισμός εντείνεται στην περιοχή, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να βρουν ασφαλές καταφύγιο στην Ευρώπη. Η λύση δεν είναι περισσότεροι φράχτες και περισσότερη καταστολή που γεννούν περισσότερα πνιγμένα παιδιά αλλά περισσότερη αλληλεγγύη και αγώνας για να πάψουν να υφίστανται οι αιτίες που γεννούν την προσφυγιά.
Εμείς που αντιλαμβανόμαστε την αλληλεγγύη και την ενεργό συμπαράσταση σαν βασικό στοιχείο της κοινωνίας μας, δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες προσφέροντας με όποιον τρόπο μπορούμε».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.