Μουσείο Τυπογραφείας

Εκδηλώσεις για τον Ν. Καζαντζάκη στις Βρυξέλλες

Εκδήλωση με θέμα «Καζαντζάκης και Πολιτική» διοργάνωσε τη Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, το βελγικό τμήμα της ΔΕΦΝΚ. Υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βέλγιο και παρουσία του Πρέσβη κ. Μ. Καλαμβρέζου, οι ομιλητές κ. Γιώργος Στασινάκης, πρόεδρος της ΔΕΦΝΚ, Πρεσβευτής Ελληνισμού και κ. Λάμπρος Κουλουμπαρίτσης, Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Université Libre de Bruxelles, μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας του Βελγίου και αντεπιστέλλων μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, παρουσίασαν τις σχέσεις του Καζαντζάκη με τις Ελληνικές αρχές και το βιβλίο του Καζαντζάκη «Τόντα Ραμπά, Η Μόσχα έκραξε» μπροστά σε μια κατάμεστη αίθουσα και ένα αφοσιωμένο κοινό. Συντονίστρια της συζήτησης που ακολούθησε ήταν η κα Hélène Bourillon, καθηγήτρια κλασσικών γραμμάτων στο Lycée Français των Βρυξελλών. Η τραγουδίστρια Στυλιάνα Βουτουφιανάκη συνόδευσε μουσικά την εκδήλωση, τραγουδώντας a capella σειρά ελληνικών τραγουδιών και τελειώνοντας με Ερωτόκριτο.
Νωρίτερα, ο κ. Στασινάκης παρουσίασε στους μαθητές στο Ελληνικό Σχολείο των Βρυξελλών (Κεστεκίδειο) το έργο του Καζαντζάκη και την αγάπη του για τους νέους ενώ αποφασίστηκε η διοργάνωση διαγωνισμού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.