Μουσείο Τυπογραφείας

Εικόνες ντροπής στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (φωτ.)

Αποκαρδιωτική είναι τις τελευταίες μέρες η εικόνα που επικρατεί στην κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, ενός κτηρίου “στολίδι” όχι μόνο για την πόλη των Χανίων αλλά και ολόκληρο τον νομό.

  • Τα φωτάκια στα σκαλάκια του ορόφου της κεντρικής αίθουσας…
δεν υπάρχουν.
  • Κουβάδες στο κέντρο
της αίθουσας για να μαζεύουν το νερό.
  • Ο μεγαλύτερος όγκος
των κομματιών που αποκολλήθηκαν κατέληξαν
στα καθίσματα από
τη δεξιά μεριά
της αίθουσας.
  • Ο μεγαλύτερος όγκος
των κομματιών που αποκολλήθηκαν κατέληξαν
στα καθίσματα από
τη δεξιά μεριά
της αίθουσας.
  • Ο μεγαλύτερος όγκος
των κομματιών που αποκολλήθηκαν κατέληξαν
στα καθίσματα από
τη δεξιά μεριά
της αίθουσας.
  • Δύο μεγάλα κομμάτιατης οροφήςτης κεντρικής αίθουσας αποκολλήθηκαν.

Οπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, τα κομμάτια από την οροφή έχουν καταλήξει σε μεγάλο μέρος των καθισμάτων στην δεξιά πλευρά της κεντρικής αίθουσας, στο κέντρο υπάρχουν κουβάδες για να μαζεύουν το νερό, ενώ στον πάνω όροφο τις κεντρικές αίθουσες σχεδόν όλα τα φώτα από τα σκαλοπάτια… λείπουν! Ωστόσο αν αυτές οι ζημιές έγιναν με την πρώτη μεγάλη κακοκαιρία, είναι απορίας άξιο πώς θα εξελιχθεί στη συνέχεια η κατάσταση του κτηρίου.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι στις 16 και 17 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένες σχολικές εκδηλώσεις που είναι άγνωστο αν θα πραγματοποιηθούν δεδομένης της κατάστασης που βρίσκεται το κτήριο.
Υπενθυμίζεται ότι, τον Μάιο του 2016 ολοκληρώθηκε το έργο “Βελτίωση και αναβάθμιση εγκαταστάσεων Πνευματικού Κέντρου Χανίων” ύψους 681.827 ευρώ (συμπ. Φ.Π.Α.) που αφορούσε σε εργασίες, ηλεκτρικές, υδραυλικές, ηλεκτρολογικές, μόνωσης, επισκευές και εγκατάσταση ανελκυστήρα ενώ μόλις τον περασμένο Αύγουστο, έγιναν κάποιες εργασίες συντήρησης στην οροφή του κτηρίου.

2 σχολια

  • [giorgos milonakis] ~ ~ ~ Απάντηση

    Τα πηραν οι εργολαβοι και οι μιζαδοροι και εκαναν δουλειες του κ@@@υ ……..

  • [ΒΚ] ~ ~ ~ Απάντηση

    Αυτή δυστυχώς δεν είναι μια κατάσταση που δεν επικρατεί μόνο στο πνευματικό κέντρο. Είναι μια εικόνα που χαρακτηρίζει σχεδόν όλα τα μεγάλα έργα και εγκαταστάσεις της χώρας μας. Και αυτό γιατί; Μήπως επειδή οι μελέτες αυτών, έγιναν για να γίνουν; Όταν αναλαμβάνεται ένα έργο τέτοιου μεγέθους και σημαντικότητας, δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους. Δεν γίνεται με τις πρώτες βροχές να επικρατεί τέτοια κατάσταση και να κρυβόμαστε πίσω απ΄ το δάχτυλό μας. Ξοδεύτηκαν 700 χιλιάρικα για τη συντήρηση του κτηρίου και τώρα χρειάζονται άλλα τόσα για επιπλέον εργασίες. Είναι ασύμφορο και για αυτό είμαστε εδώ που είμαστε. Ο καθένας κάνει μια δουλειά για να την κάνει. Ας έρθουμε στο κομμάτι των ευθυνών. Ποιος φταίει; Η βροχή; Ο εργολάβος; Το κράτος με τις δημοπρασίες και τους διαγωνισμούς για τα εν λόγω έργα; Τέλος, πολλοί είμαστε που επισημαίνουμε προβλήματα εκ των υστέρων. Το θέμα είναι, αυτό να γίνεται πριν την κατασκευή, πριν τη βροχή, πριν πέσει ο σοβάς ή σπάσει ο σωλήνας, για αυτό γίνονται οι μελέτες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.