Μουσείο Τυπογραφείας

“Πράσινο φως” για οικοδομικούς συνεταιρισμούς

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Aποκορώνου για την επισκευή και συντήρηση του πρώην Παρθεναγωγείου Βάμου, προϋπολογισμού 70.000,00 ευρώ.

Η επιτροπή γνωμοδότησε εξάλλου θετικά για τη δημιουργία τεσσάρων νέων ιδιωτικών πολεοδομήσεων και οικοδομικών συνεταιρισμών στην Κρήτη. Πρόκειται για δύο παραθεριστικούς οικισμούς σε Ηράκλειο και Χανιά και συγκεκριμένα:
Τον οικοδομικό συνεταιρισμό των υπαλλήλων Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και μελών ΤΕΕ/ΤΑΚ στη Χερσόνησο και την ιδιωτική πολεοδόμηση “ΗΛΙΟΘΕΑ” των εφοριακών στις Γούβες. Αντίστοιχα στα Χανιά τον οικοδομικό συνεταιρισμό των εφημερίων “Αγιος Γεώργιος” και την ιδιωτική πολεοδόμηση “Stayros beach Resort”, που βρίσκονται στο Ακρωτήρι του Δήμου Χανίων.
Οπως αναφέρθηκε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, η Περιφέρεια Κρήτης επιταχύνει τις διαδικασίες απόκτησης στέγης που θα τονώσουν την οικοδομική δραστηριότητα.
Η επιτροπή γνωμοδότησε και για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) του Γ.Π.Σ. του Δήμου Πελεκάνου, Π.Ε. Χανίων καθώς και για άλλα επενδυτικά σχεδία που αφορούν την Περιφέρεια Κρήτης.

ΓΙΑ ΜΕΣΑΡΑ
Ακόμα στην ανακοίνωση της Επιτροπής αναφέρεται ότι εγκρίθηκαν σημαντικές προγραμματικές συμβάσεις που αφορούν την αντιπλημμυρική θωράκιση της Μεσαράς μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.
Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του “Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας -Τμήμα Ανατολικής Κρήτης” για την πράξη “Προτάσεις για την Αντιπλημμυρική Θωράκιση των περιοχών που επλήγησαν από την Πυρκαγιά της 27ης Ιουλίου 2013 στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς”.
Σκοπός της σύμβασης είναι η αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης και η τεκμηρίωση δράσεων για την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 27ης Ιουλίου 2013 και όσων επηρεάζονται από αυτήν καθώς και την προστασία πολιτών και περιουσιών από επικείμενους πλημμυρικούς κινδύνους, λόγω της αποψίλωσης της εδαφοκάλυψης που προκάλεσε η φωτιά.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κρήτης και πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος Νίκο Καλογερή, η σύναψη προγραμματικής μελέτης είχε κατεπείγον χαρακτήρα εν όψει της επερχόμενης χειμερινής περιόδου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.