Μουσείο Τυπογραφείας

Αίγυπτος: Γυναίκα απεβίωσε από τη γρίπη των πτηνών

Mία γυναίκα από την Αίγυπτο πέθανε σήμερα από τη γρίπη των πτηνών H5N1 από την οποία προσβλήθηκε αφού ήρθε σε επαφή με μολυσμένα πτηνά. Πρόκειται για το δεύτερο θάνατο από την ασθένεια αυτή φέτος, δήλωσε ένας εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Η Αίγυπτος έχει καταγράψει 7 κρούσματα του ιού σε ανθρώπους φέτος, περιλαμβανομένων δύο που απεβίωσαν, είπε ο Χοσάμ Άμπντελ Γκάφαρ.
Στο πιο πρόσφατο περιστατικό, η ασθενής ήταν 19 ετών και κατέληξε σε ένα νοσοκομείο στην περιοχή Ασιούτ στη νότια Αίγυπτο, επισήμανε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τα δεδομένα του Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, από το 2003 έως την 2α Οκτωβρίου 2014 έχουν καταγραφεί επίσημα 668 επιβεβαιωμένα ανθρώπινα κρούσματα του ιού Η5Ν1 σε 16 χώρες. Εκ των κρουσμάτων αυτών, 393 άνθρωποι έχουν πεθάνει.
Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι είχε επιβεβαιώσει πως μια 30χρονη γυναίκα είχε προσβληθεί από τον ιό στην περιοχή Μίνια, στη νότια Αίγυπτο, ανεβάζοντας σε 7 τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της ασθένειας.
Ένα από τα θύματα είναι ένας 3χρονος που είχε εκτεθεί σε μολυσμένα πτηνά και η κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται ομαλά, όπως αναφέρθηκε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.